Неделя, 09 Август 2020

Събота, 12 Октомври 2019 16:19

Велико Търново посрещна Борисов с "Добре дошъл в Цветановград"

Остри реакции в социалните мрежи заради тениските с лика му в Копривщица

Премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с плакати "Добре дошъл в Цветановград" по време на вчерашното му посещение във Велико Търново. На входа на града го посрещнаха група активисти на БСП, недоволни от управлението на града. Борисов посети старата столица, за да присъства на клетвата на курсантите във военното училище. Той трябваше да открие и ремонтирана улица в града, но при вида на недоволните посрещачи, церемонията беше отменена.

Бойко Борисов не беше посрещнат с почести в старата столица. Входната табела на Велико Търново беше облепена с надпис „Цветановград“. Подобни трансперанти бяха издигнати и на една от новоизградените улици в града. Именно от там премина Бойко Борисов, който забави кортежа, за да прочете какво пише на плакатите, след което прецени, че е по-добре да не спира.

„А вместо Бойко Борисов днес да бъде където му е мястото в парламента и да отговаря на питанията, той дойде да прави предизборна кампания, заедно с кандидатите на ГЕРБ във Военния университет, което е абсолютно нарушение на закона“, заяви Петко Тюфекчиев - областен председател на БСП.

Той посочи, че новоизградената улица е финансирана по „Бедствия и аварии“ и има само една отводнителна шахта". „Той дори не слезе от колата си и не можа да види вкопаните гаражи, които чакат 30 години да имат подход към гаражите си и при всеки по-голям дъжд мазите им се напълват с вода“, коментира Валерия Дончева от БСП. 

„1 800 000 са похарчени публичен ресурс само с възлагателно писмо от бившия кмет и той трябва да отговаря за това и не само за това“, заяви Стоян Витанов. „Ако някой се гордее днес, че живее в Цветановград с всичките недомислия, които се вършат и всичките лъжи, които се изричат, претоплени проекти, за мен това е възмутително“, допълни Стоян Витанов.

По първоначална информация Бойко Борисов трябваше да открие новоизградената улица, но до такава церемония не се стигна. Той продължи обиколката си в друга посока.

Остри реакции в социалните мрежи предизвика и снимка от откриването на кампанията на ГЕРБ в Копривщица.

Местната партийна организация се престара в дейността си, като на представянето на листата за местните избори подари на всеки от присъстващите фланелка с лика на Бойко Борисов. Рекламните "материали" бяха чинно наредени върху облегалките на столовете в залата на местното читалище "Хаджи Ненчо Палавеев". Атмосферата в залата напомни за времената на "култа към личността".

Гласове / glasove.com

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 12 Октомври 2019 16:19
  Нинова: Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали , направете го официално с оставка

  Функционират ли институциите в България?

  В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират
  сигурност на гражданите.

  Премирът Борисов се скри и остави Валери Сименов да “управлява”.
  Изпълнителната власт е в ступор.

  Къде е законодателната? Къде е Цвета Караянчева?

  Не отговаря на телефона си. Исках да я питам кога възнамерява да изпълни
  закона и да свика Народното събрание.

  Внесохме необходимите подписи и въпроси – актуализация на бюджета и
  насилието над протестиращи граждани и журналисти.

  Никакъв отговор.

  Ако са абдикирали от властта да го направят по установения ред – с
  оставка.

 • Събота, 12 Октомври 2019 16:19
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

 • Събота, 12 Октомври 2019 16:19
  Иван Гешев прие административните ръководители на окръжните прокуратури София и Велико Търново

  Акцент в срещата бе поставен върху изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност

Оставете коментар