Сряда, 12 Август 2020

Вторник, 22 Октомври 2019 13:13

Президентът Радев и съпругата му показаха стил на интронизацията на император Нарухито

Десислава Радева очарова с дълга копринена рокля в цвят глетчер на дизайнерката Nevena

Президентската двойка на България бе изключително елегантна в Япония. Румен и Десислава Радеви са в страната на изгряващото слънце по случай интронизацията на император Нарухито.

Държавният глава е спазил строгите изисквания на протокола за подобни официални събития. Радев е облечен в тъмен смокинг с бяла риза, съчетана с елек в цвят шампанско и папийонка в същия тон.

Съпругата на президента показа класа и стил, обличайки дизайнерски тоалет, ушит специално за събитието. Роклята с марка Nevena е изработена от коприна в цвят глетчер в унисон със строгите изисквания на протокола за Интронизацията, съобщава Епицентър.бг.

Десислава Радева допълва визията си с двуредна перлена огърлица, бял лачен колан и официална прическа на кок.

Тоалетите на двойката са решени в една гама, което допълва елегантността и финеса, които излъчват.

73023407_708513276297042_2851447226109001728_n

Императорът на Япония Нарухито официално обяви днес възкачването си на престола в съответствие с японската конституция и закона за императорския дом. Той направи обръщение на церемонията по интронизацията си в Токио, съобщи ТАСС.

"Възкачвам се на престола в съответствие с конституцията и закона за императорския дом. Провеждайки церемонията по възкачването на престола, обявяваме това на страната и на целия свят", каза монархът.

Нарухито получи императорските пълномощия на 1 май, след като баща му, 85-годишния Акихито, се оттегли от престола.

Той е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която според историци датира от 1500 години.

Церемонията се състоя в "Боровата зала" на императорския дворец. На нея бяха поканени около 2000 гости, включително чуждестранни лидери, сред които и президентът на България.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар