Петък, 07 Август 2020

Сряда, 23 Октомври 2019 13:58

ВМРО - патриотичният камуфлаж на ДПС за Златоград

Платеният вот е често срещан в Златоград

След като вторият в ГЕРБ Цветанов сдаде властта в партията, много от хората в местната власт, назначавани и избирани по негово време тръпнат. Такава община е и Златоград. Кметът Мирослав Янчев се ползваше с изключителната подкрепа на Цветанов, благодарение на който в Златоград бяха задвижени ключови инфраструктурни проекти. Освободената ниша бързо но сигурно се заема от ДПС. Наскоро столичен сайт цитира местния търговец Ефим Ушев, според когото "нещо страшно става в Родопите". Според него ДПС и ВМРО играят в един отбор, което е видно от регистрираните листи в ОИК. В листата под формулата Местна коалиция, сформирана от ПП „Зелените” и ВМРО-БНД, всъщност са хора от цялото местно ДПС, включително и техния лидер Ерол Чинар. Ефим Ушев е изразил притесненията си за листата пред смолянския представител на коалицията Христо Камишев.

„И го питам каква е тази листа, знае ли на кой е дал пълномощно да се кичат с четирите исторически букви - не знае, „как така ДПС, не може да бъде”, но си направи пас и повече не се обади. Пиша и на един приятел - депутат от ВМРО (Александър Сиди). „Как така ДПС? - пита – Остави ме малко да проверя и ще се чуем...” Не се чухме, изчезна...  Но тъй като имам и друг депутат приятел от ВМРО – Юлиан Ангелов, пиша и на него, пращам му и писмения си диалог със смолянския представител, един вид – да знае, че ДПС излиза от името на ВМРО в Златоград. Не се обади и нищо не последва...“.

Ушев коментира и платения вот, който е често срещан в Златоград, както и записването на хора в различни партии от местен бизнесмен, който според Ефим Ушев купува пълномощни от различни партии, след това ги регистрира в общинската избирателна комисия и така наводнява местната власт със свои хора.

Остава да разберем какво ще се случи на 27-ми октомври и дали местната власт няма да попадне в ръцете на ДПС, които успешно са се прикрили в одеждите на ВМРО и Зелените.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар