Неделя, 05 Юли 2020

Петък, 25 Октомври 2019 07:30

Петър Гьошев: София има нужда от култура на пътя!

Общинските съветници на „Движение 21“ обсъдиха как подобряването на шофьорските умения могат да минимализират агресията на пътя  

Част от кандидатите за общински съветници за София от „Движение 21“ участваха в своеобразно автомобилно състезание, което имаше за цел да покаже до каква степен шофьорите могат да реагират при неблагоприятни пътни условия. Инициативата „Нека всички бъдем отговорни на пътя“ бе на четвъртия в листата - автомобилният пилот Петър Гьошев, шампион от пистовия и рали шампионат на България. Състезанието се проведе на пистата на академията по безопасно майсторско шофиране на известния български автомобилен състезател и европейски шампион Павел Жеков – Jekov Rally School.

Освен да проверят какви са уменията им зад волана, общинските съветници на „Движение 21“ обсъдиха с пилота и преподавател в академията Васил Жеков как подобряването на шофьорските умения могат да минимализират агресията на пътя. И за Петър Гьошев, и за Васил Жеков голяма част от проблемите възникват именно заради ниска култура при управление на автомобила.

„Именно на специални създадени полигони като този ние успяваме да обучаваме шофьорите на техники и психологически прийоми как да реагират в критични ситуации. Единствено така можем да покажем да хората, че трябва да спазваме правилата и да бъдем солидарни на пътя. Сред основните приоритети на „Движение 21“ в тази кампания са овладяването на агресията сред младите хора чрез спорт и създаване на мерки за овладяването на агресията по пътищата. Смятам, че като състезател и социално отговорен човек имам какво да предложа на софиянци, за да ограничим и намалим този проблем“, каза по време на състезанието Петър Гьошев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По думите му остарелият автопарк, начинът по който се придобиват шофьорските книжки и това че София е станала един изключително голям град е причина в следващия общински съвет да се помисли как да се инвестират повече средства в подобряване на инфраструктурата и да се работи за превръщането ѝ в смарт град.

„За мен преди всичко София има нужда от културни водачи . Културата на шофиране е много ниска. Като вземем предвид остарелия автопарк, как се придобиват шофьорските книжки и това че града вече може да се нарече космополитен, смарт технологиите, които се налагат в последните години могат да бъдат използвани за  превръщането на София в смарт град. София определено има нужда от нови пътни артерии, работи се в тази насока, но е повече от очевидно и че изоставаме много от другите европейски градове. Можем да бъдем много по-креативни и да инвестираме много повече като старание.“

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар