Събота, 11 Юли 2020

Понеделник, 04 Ноември 2019 18:18

Мила Боги с нов коледен конкурс за писма на тема “Чудо в писмо”

Вдъхновилницата на Богомила Трайкова, известна повече с артистичния си псевдоним Мила Боги, започва ежегодния си конкурс „Коледа в писмо“ 2019, който цели създаването на култура на добрина, отзивчивост и свързаност.

Темата тази година е „Чудо в писмо“, а категориите са две:

  • детско писмо (за участници до 14 г.) и
  • вдъхновяващо писмо (над 14 г.).

Всички желаещи да участват в конкурса, трябва да напишат писмо до непознат и да разкажат своята история. Тя трябва да е разказана емоционално и трогателно, но да не съдържа призиви или лични данни. Писмата трябва да са подписани с псевдоним или друго кратко наименование.

В сайта на конкурса организаторите дават подробни насоки на участниците и отбелязват, че търсят истории, които докосват и усмихват.

„Предизвикваме хората да влязат в ролята на спонтанни раздавачи на добрина. Безкористно. От една страна - когато пишем писмо до непознат, ние всъщност пишем до самите себе си и тази среща със себе си е едно магично преживяване. Винаги просто съм искала да създам малко магия за другите. Не може човек да сподели историята си и да не се почувства част от нещо по-голямо. Както и обратното. Не може да получиш вдъхновяващо писмо от непознат и да не повярваш в другия, непознатия. Това не е ли магия?“

Писмата трябва да са написани на ръка (по възможност), да не са по-дълги от 1 страница с размер А4 и да са не по-дълги от 350 думи. Позволени са кратките разкази, рисунките и абстрактните подходи. Допълнителни точки носят емоционалността, креативността и визуалното оформление, както и изпращането на творбата в срок до 12:00 ч на 9.11.2019 г.

Повече информация за начините за изпращане, журито и наградите ще откриете в сайта на “Вдъхновилницата”. Официалното награждаване ще се състои на 1.12.2019 г. в Литературен клуб “Перото” в София.

Конкурсът се провежда с медийната подкрепа на Detskiknigi.com, “Джуниър Ачийвмънт България”, “Национална бизнес мрежа” и “Тук там”.

Оставете коментар