Понеделник, 24 Февруари 2020

Петък, 22 Ноември 2019 06:37

Малката Цека от Efbet заприлича на Митьо Очите! Движи се с кортеж, плаши шофьорите на пътя и стресира гражданите с 20 души охрана!

Скандалният собственик на хазартната марка Efbet Цветомир Найденов събра очите на стотици столичани, след като пристигна на хазартното изложение в „Интер Експо Център“ вчера с кортеж от няколко автомобила и близо 20 души охрана!

Цветомир Найденов, който е известен в родния ъндърграунд с псевдонима Малката Цека, е станал досущ като Митьо Очите. Дали от комплекси или от страх, баровецът, който е и един от двамата собственици на регистрираната в Малта скандална хазартна марка Efbet, се движи из София с 20 души охрана и кортеж от няколко луксозни лимузини.

Супер модерното Audi 8, в което Малката Цека разнася едрото си тяло из родните пътища, е на стойност близо 1 милион лева, защото е фабрично бронирано и е пълно с екстри, така както главата на Милко Калайджиев е пълна с пиленца. Автомобилът на придобилия в последно време мрачна слава богаташ задължително се придружава от поне още няколко коли, като най-често това е последен модел джип Audi Q7, пълен с гавази, както и последен модел Мерцедес Купе GLE, а също така и последен модел джип Кia, като последните две коли, също са пълни до козирката с телохранители.

Брат му Боян не остава по-назад, като той пък пътува с брониран Мерцедес S класа, която пък е придружавана от най-малко още два автомобила, последен модел Порше Кайен Турбо и отново най-новия джип на Kia.

Излишно е да се казва, че в последните две коли Боян Найденов не вози невинни йоркшири, а главорези, чиято задача е да пазят своя бос.

Вчера на хазартното изложение, провело се в „Интер Експо Център“, десетки граждани уплашено възнегодуваха от мутренския кортеж на Цветомир Найденов, като тихо си шепнеха на ухо: „Лелелеее, това е Митьо Очите! Пак е на свобода!“. Никой от уплашените хора обаче не разпозна Цветомир Найденов, защото той просто не се виждаше от заобикалящата го от всички страни охрана.

„Бандитска държава, и това си е!“, мърмореха гражданите, докато баровецът от Efbet се вмъкваше в сградата.

Всъщност, силовите кортежи с мутри по пътищата, които създават напрежение в движението и влизат в конфликт с околните шофьори, а нерядко и упражняват насилие върху тях, далеч не са новост у нас. Просто си мислехме, че те са останали завинаги в 90-те. Явно е обаче, че това далеч не е така. Например през 2016 година медии сметнаха, че подобни кортежи у нас има поне 117 на брой. Най-често в дъното на подобни охранителни "паради" стоят наркодилъри, сутеньори, перачи на пари и ДДС, "експресни" силови бригади и "домашни любимци", както наричат в ъндърграунда синчетата на олигарси и внезапно забогатели бизнесмени.

От МВР още тогава съобщиха, че всъщност броят на подобни кортежи надвишава числото 400 и се аргументираха с броя на организираните престъпни групи в цялата страна, които според тогавашната справка на ГДБОП са били около 400 с 2000 души в тях.

Три години по-късно, след сериозна работа от страна на кабинета, МВР и службите към него, като че ли тези кортежи рязко намаляха. В думите „като че ли“ обаче се крие и уловката. Защото фактите показват, че бандитите винаги имат един и същ стил, без значение дали продават плът, дрога или обещания за лесна печалба.

Днес малцина са онези, които си позволяват подобно нагло поведение на пътя, движейки се в кортеж с няколко автомобила, като не броят останалите превозни средства на пътя за съществуващи, а засичат и вилнеят сякаш не само платното, но и градът е техен.

Оказва се, че Цеките от Efbet са представители на точно тази малцинствена група – за тях няма закони и правила, защото Цеките са номер 1.

Така че, уважаеми читатели, пазете се! Пътят не ваш. Той е техен!

източник: samoistinata.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 22 Ноември 2019 06:37
  "Еврофутбол" също е плащал хазартни такси на по-ниска тарифа

  Отчет на дружеството, в което братя Найденови са партньори с Васил Божков и Кокалис, показва едва 23 млн. лв. такса при събрани над 520 млн. лв. залози. Проблемът с тезата на братя Найденови е, че заобикаляне на закона в търсене на по-изгодно облагане е прилагал и "Еврофутбол". А това е не само дружество, в което те са съдружници с Божков, а и че Боян Найденов е управител до юли 2019 г.

 • Петък, 22 Ноември 2019 06:37
  МнВР: България не е уведомявана от ОАE Васил Божков да е освобождаван от ареста

  "Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МвНР. 

 • Петък, 22 Ноември 2019 06:37
  Радев подкрепи държавния монопол в лотарията

  Президентът Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за хазарта, с които се създава държавен монопол в лотарията с талончета за търкане. Указът вероятно ще бъде обнародван в следващия брой на Държавен вестник във вторник, съобщиха за „Сега” от прессекретариата на държавния глава.

  От влизането в сила на закона всички издадени лицензи извън тези на спортния тотализатор за организиране на лотарийни игри (с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности), се прекратяват. От този момент провеждането на тези лотарийни игри е в нарушение на Закона за хазарта и подлежи на санкция. Занапред лотарията ще се организира само от държавно предприятие "Български спортен тотализатор", като то има 6-месечен срок да изпълни изискванията към обектите и персонала, които ще продават билетите. 

Оставете коментар