Събота, 22 Февруари 2020

Четвъртък, 19 Декември 2019 16:02

Българин прекъсна годишната пресконференция на Путин, за да му подари икона

Български журналист наруши обичайния ход на годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин

Атанас Стефанов от "Булпрес" прекъсна журналистически въпрос, издигна православна икона и макар и без микрофон, направи обръщение на висок глас.

Атанас Стефанов обяви, че държи в ръцете си подарък за Путин с образа на Св. Иван Рилски, тъй като той е покровител на народите на Русия и България. В залата настъпи кратък конфуз, но президентът овладя ситуацията, като няколко пъти повтори: "Благодаря, благодаря Ви много".

От медията на Стефанов обясняват, че журналистът е отишъл на пресконференцията, за да поиска 2 милиарда долара за доизграждането на "Южен поток". Освен това той и колегата му Борис Анзов са споделили пред руски журналисти, че настояват Владимир Путин да ни пази, закриля и да се качи на връх Шипка на националния празник на България 3 март.

Според изданието "Цар град" Атанас Стефанов, още преди началото на събитието в зала "Конгресна" е разкрил, че не пристига с празни ръце. Той е обявил намерението си да подари на Путин сурвачка и иконата на св. Йоан Рилски.

"Ние пожелаваме на Путин здраве и изразяваме надежда, че 2 милиарда долара ще помогнат за завършването на изграждането на Южния газов поток - той е нужен на цяла Европа, нас, Турция и Русия. Ние се молим и ще станат чудеса. Нашият чудотворец постоянно върши чудеса и това чудо ще се сбъдне", е казал журналистът пред руските си колеги.

От своя страна агенция ТАСС съобщава, че още двама журналисти са пристигнали на пресконференцията с подаръци за Владимир Путин - ботуши и духов инструмент от бреза.

източник: dir.bg

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 19 Декември 2019 16:02
  Радев отива в Москва на парада на победата

  Путин и Радев са обсъдили проектите на двете страни в сферата на енергетиката. Разговорът се е състоял по инициатива на българската страна

 • Четвъртък, 19 Декември 2019 16:02
  Путин към Зеленски: Да не се изопачава истината за Втората световна война

  На среща с работната група за подготовка на предложения за изменение на Конституцията Путин възприел като много добра идеята в основния закон да се запише, че Русия е страна победителка във Втората световна война

 • Четвъртък, 19 Декември 2019 16:02
  Българите – с най-положителна нагласа към Путин и Русия от целия свят

  В Западна Европа само 31% гледат на Русия положително, между които 12% от шведите, 23% от анкетираните холандци и 26% от британците. В Централна и Източна Европа процентите са малко по-различни. Мнозинството в Словакия (60%) и България (73%) гледат благоприятно на Русия – най-положителните оценки, които страната получава в световен мащаб

Оставете коментар