Събота, 19 Септември 2020

Вторник, 07 Януари 2020 14:25

Има нещо гнило в гейзера на Мария Хигелс

Колкото и да обичаш своя премиер, все пак има някаква граница, определяща тази психотропна страст! Граница, която дори апотеозите на Вълко Червенков никога не са преминавали

автор: Васил Петев

В стихотворението, което учителката Мария Хигелс (явно далечна братовчедка по съребрена линия на Химлер, Тома Биков или шотландски поет от 13 век) е посветила на премиера Бойко Борисов, има поне няколко момента, които будят сериозно недоумение дори и в такъв лековерен към поезията тип като мен.

Думите "Обичам знаците, дошли от горе! Обичам гейзера, изригнал в мен!" освен че са политически некоректни на фона на бушуващите пожари в Австралия, пораждат и поне още 137 въпроса като например следните:

Какви са знаците? По обществена поръчка ли са правени? Колко са на брой? Цветни ли са? От колко отгоре ти идват? Какво общо има твоят гейзер с тях? Какво общо има твоя гейзер с премиера Борисов? Нек`ви намеци ли правиш, ма, учителкоооо? Била ли си в Гренландия? Колко пъти и защо, по дяволите, си ходила там?!

Да не говорим, че освен тези плашещи, но очевадно изпълнени със страст слова, лирическият герой в стихотворението на учителката Хигелс, явно се намира под бруталното въздействие на сръбски кокаин (известен още в ъндъргаунда като "белото от Босилеград"), щото само така може да се обяснят последващите думи - "Студът на злото учестено диша, разбрал, че сме любовници на звездите".

Не ме разбирайте погрешно, аз не съм литературен критик и нямам никакви амбиции в тази посока, но съгласете се, че колкото и да обичаш своя премиер, все пак има някаква граница, определяща тази психотропна страст! Граница, която дори апотеозите на Вълко Червенков никога не са преминавали!

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Всъщност, единствената строфа, която може би звучи логично в тази сбъркана творба, са думите "България е с ГЕРБ, изваян Свише!".

Вярно е, че може би няколко филиала на езотерични дружества у нас вече пишат протестни писма до МС за горните думи, но пък те винаги могат да си направят справка в ЦИК и документално да констатират резултатите от последните избори. А те, меко казано, доказват, че ситуацията е такава каквато е, вследствие на намеса Свише.

Щото иначе няма логика бе, хора. Дори и в лирическа форма, няма логика.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар