Събота, 04 Април 2020

Четвъртък, 26 Март 2020 17:21

"Лукойл България" дарява 20 000 литра гориво за болници

Дарението цели да подпомогне усилията на всички медици, които в момента са на първа линия в борбата с епидемията от COVID -19

"Лукойл България" дарява 20 000 литра гориво, с което се включва в националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло", съобщиха от БЛС.

Горивата ще се разпределят приоритетно, там където има най-голяма необходимост. От лекарския съюз допълват, че дарението цели да подпомогне усилията на всички медици, които в момента са на първа линия в борбата с епидемията от COVID -19.

От "Лукойл" имат готовност при необходимост да откликнат и своевременно да направят последващо дарение.

От Българския лекарски съюз посочват още, че всеки, който желае да се включи в кампанията и да помогне за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направи чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: Райфайзенбанк

IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN

BIC: RZBBBGSF

Основание: Дарение COVID-19

Тези, които искат директно да направят дарения от маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия, от БЛС молят да се свържат с тях чрез e-mail : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 26 Март 2020 17:21
  Каква е съдбата на тежко болните НЕ от Covid-19?

  Миналата нощ журналистката Елена Дюлгерова разпространи във Фейсбук апел към медиите за помощ относно медицинския казус със съпруга ѝ, който е бил докаран от „Спешна помощ” в Окръжна болница „Св. Анна” с влошено състояние след прекаран инсулт. Не е приет за лечение с мотива, че „състоянието му не е извън нормите”.

 • Четвъртък, 26 Март 2020 17:21
  Депутат от БСП с второ дарение за медиците в Пернишко

  Любомир Бонев призова жителите на областта да спазват препоръките на МЗ и Щаба, за да не се увеличава броят на заразените

 • Четвъртък, 26 Март 2020 17:21
  „Майчин дом“ получи 100 000 лева дарение от Пощенска банка в подкрепа на борбата с Covid-19

  Лечебното заведение има нужда от еднократни трипластови маски и предпазни ръкавици, шлемове, медицински шапки, калцуни до коляното, предпазни очила, инфрачервени термометри и дезинфектанти, за да продължи нормалното и ефективно функциониране на клиниките и да продължи да обслужва потока от бременни, родилки и пациенти с нужда от неотложни процедури

Оставете коментар