Вторник, 04 Август 2020

Петък, 03 Юли 2020 19:10

Любо Кольовски: Дописката на Соня Колтуклиева срещу президента издава зле прикрити провинциални комплекси

Бих препоръчал на авторката да преговори материала за скандалите, предизвикани от премиера и обективния тон в коментарите на президента

 

"Президентът Радев увисна като “прани гащи на селски простор”.Когато през март споделих във Фейсбук огромното си разочарование от Румен Радев, за когото гласувах, и му препоръчах да се върне в кварталната кръчма на ЖК “Дружба”, откъдето го извади Корнелия Нинова като щастлив пенсионер и влюбен в красивата си любовница, някои от моите последователи бяха възмутени и огорчени.

Сега виждате ли?! С какво президентът Радев е по-различен от тези, които бичува; с какво неговото обкръжение се отличава от приближените на правителството, което той “удостои” с отнемане на политическото доверие?!“, чета на страницата на моята някогашна колежка и позната Соня Колтуклиева (Sonia Koltuklieva).

Спирам с цитата до тук, защото нататък текстът става още по-несъстоятелен, заядлив, неаргументиран и е в услуга на Бойко и ордата му. Вероятно авторката е заимствала метафората с праните гащи от атрактивното си участие в авторитетния формат Vip Brother.

Но аз не виждам връзката между метафората и поведението и говоренето на президента.

А добавката "селски простор" издава зле прикрити провинциални комплекси.

Бих препоръчал на авторката да преговори материала за скандалите, предизвикани от премиера и обективния тон в коментарите на президента. Ако не го направи, дописката ѝ ще се превърне в обикновена плюнка, част от помията на политическото ни всекидневие.

Любо Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар