Събота, 08 Август 2020

Вторник, 07 Юли 2020 10:03

Заговорът срещу Корнелия Нинова

Георги Атанасов: Така наречените червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми около „колективната традиция" на Столетницата, уж пренебрегната от председателката, но болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия

Георги Атанасов: Заговорът срещу Корнелия • От упор

С повишаването на температурите се вдига градусът и на политическата конфронтация у нас. На практика се намираме в предизборна ситуация без значение дали парламентарният вот ще бъде извънреден още тази година или редовен през пролетта на 2021.

Фронтовата линия е прокарана между ГЕРБ и БСП, а артилерийската подготовка преди генералната битка подсказва кой кой е и за какво се бори. Особено що се отнася до по-малките играчи, търсещи своята печеливша карта в предстоящите залози.

Най-очевидни на този етап са анонсите на петата колона на „Позитано" №20, за чиито прозрачни козове не е необходим никакъв шифър.

Групичката по интереси, консолидирана около Георги Гергов, Михаил Миков, Димитър Дъбов, Георги Божинов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, се стреми с всички средства да отстрани Корнелия Нинова като разменна монета за потенциално партньорство с ГЕРБ. Не толкова във властта, колкото в консумацията на еврофондовете и „обществените поръчки" плюс парламентарна идилия със сговорчива „опозиция" и Бащица...

Тези така наречени червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми около „колективната традиция" на Столетницата, уж пренебрегната от председателката, но болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия.

Това заключение се отнася най-вече за старите апаратчици от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, докато „червеният" олигарх Гергов търси опции за бизнес сделка с Бойко Борисов.

Офертата е кристално ясна - главата на Нинова срещу задкулисна коалиция между ГЕРБ и фракцията на „Позитано" №20, наречена Пета колона. Тоест агентура на противника в собствения тил. В лексиката на шпионажа има и друг синоним на двойната игра - „къртица"...

Разположението на силите около фронтовата линия се вижда и без модерна електроника.

Националната медийна бригада на ГЕРБ всекидневно обслужва Гергов и Ко във войната срещу Нинова, без дори да прикрива по някакъв начин корпоративно-политическата Схема. А тя е толкова семпла, сякаш е измислена от някоя Бой-кова „мисирка" с два грама мозък.

Целта е да се тика напред Петата колона като нейните лица се разкрасяват с „национално отговорен" грим, докато в същото време първата дама на Столетницата се сатанизира по класическа Гьобелсова рецепта.

Интересно, дали старши партньорите от ГЕРБ смятат, че с тези номера от селски вечеринки могат да помогнат на своите подизпълнители от кръга на Свинаря? Още повече след като и децата разбраха от кои външни сили и интереси е натрапен изкуственият вътрешен дебат в БСП. Подписка вместо детектор на лъжата.

Нечистоплътната мимикрия на ренегатите в ръководните структури на БСП с пълна сила блесна по време на неотдавнашния пленум, когато Петата колона и нейните креатури отхвърлиха предложението на Нинова за всенародна подписка срещу хунтата. Аргументът бе колкото нелеп, толкова и абсурден, защото препращаше темата към... парламента?!

Странно, нима Гергов, Миков и Ко смятат, че е възможно да се води нормална парламентарна борба в условията на едноличен режим, при който Началника вкарва и изкарва депутати, режисира кворума, строява „патериците" и шляпа по главите „мисирките" и „тулупите"?!

За всеки средноинтелигентен човек у нас е ясно, че в момента „парламентарната демокрация" е изпразнена от съдържание и служи само за фасада на корпоративно-олигархичната диктатура на ГЕРБ, чиито рецидиви се възпроизвеждат пред очите ни всеки божи ден.

И точно когато Нинова предложи алтернатива на обречената процедура под опашката на Коня, обезсмислена от Машината за гласуване на управляващите, агентурата на Бойко Борисов на „Позитано" №20 скочи на амбразурата и отхвърли подписката.

А този неформален граждански вот можеше да има най-малкото морална стойност като консолидация на обществената енергия срещу режима.

Но нали „патериците" са точно за това - да поддържат „стабилността" на инвалида. И в живота, и в политиката.

И все пак усилието не бе напразно, тъй като бламираната подписка послужи като детектор на лъжата, който за сетен път показа кой кой е и за какво се бори в БСП и въобще.

И доказа, че Нинова е единствената гаранция за идейно-политическата идентичност на най-старата партия.

В случая не става въпрос за личности, а за принципи, защото атаката срещу лидера е хибридна операция за превземане отвътре на единствената реална опозиционна сила у нас в настоящия момент. Уравнението е сбъркано.

В процеса на вътрешните колизии на „Позитано" №20, които имат пряко отношение към целокупния политически процес, се чуха някои изключително интересни откровения.

Най-напред Георги Гергов заяви, че „Нинова е опасна за България", очевидно заради критиката на председателката спрямо действията и бездействията на Властта покрай Вируса и по много други поводи.

Малко по-късно Кирил Добрев сподели, че не приема „компроматната война", като очевидно визираше твърдия тон на Корнелия срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Петата колона отново свали белязаните си карти за домашен белот на теферич в Банкя.

Сега остава Гергов да се разграничи от оценката на Нинова за криминалния Преход, отнел хляба, перспективата и живота на хиляди и хиляди българи?! А младият Добрев вероятно ще агитира за „национално съгласие ала 4 февруари 1997-а, след което започна вторият етап на голямото разграбване, наречено приватизация?

Вероятно за да си заплюе място в „Листата на чакащите" при следващото раздаване на парламентарните карти, в ансамбъла на „къртиците" се включи и Румен Петков, който извъртя по абсурден начин думите на Нинова за вица по повод „дрона на Румен Радев, заснел чекмеджето на Бойко Борисов". Очевидно бившият вътрешен министър храни добри спомени от периода, когато ренегатите от АБВ бяха парламентарни марионетки на ГЕРБ, и се стреми да рестартира колаборацията.

А конкуренцията за сърцето на ББ никак не е малка - Петата колона в БСП, „патриотите", Марешки, градската десница, върнала Винету на белия кон преди шест години, и т.н.

При ДПС е различно, защото Борисов е този, който ходи на пръсти около тях, за да не ги разсърди случайно, защото иначе момчето си отива...

Откъдето и да се погледне, уравнението е сбъркано.

Не Нинова е опасна за България, а ГЕРБ е смъртоносна заплаха за страната. Нинова е опасна само за Бойко Борисов и неговата клика, които точно по тази причина са осиновили напълно безопасните олигарси и апаратчици от „Позитано" №20.

Нищо чудно да им окажат още по-сериозна финансова, организационна, медийна, милиционерска и юридическа подкрепа на предстоящия общопартиен вот за лидер на Столетницата. По изпитаната изборджийска технология на ГЕРБ от наследството на Бай Ганьо...

Истината не е компромат.

Интересно коя точка от „компроматната война" по Добрев не е вярна? За въздуха на София, за водата на Перник, за отровните детски храни и ГМО-то в търговските вериги, за токсичните и биологичните отпадъци с неясен произход, за фалшивите магистрали, за ББР или за далаверите със санирането по „обществена поръчка"? Този списък вече е цял телефонен указател, но агентурата на Властта сред „червената аристокрация" се чувства засегната от името на своя Началник Бойко Борисов.

И припява на грандиозната манипулация, наложена у нас от десетилетие насам, според която всяка критика срещу ГЕРБ е насочена срещу държавата, ЕС, НАТО и Исус Христос... Нормално ли е да се слага знак за равенство между България и една „Организирана престъпна група" за осребряване на властта?

източник: "Епицентър"

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 07 Юли 2020 10:03
  Георги Свиленски: Моят глас ще е за Корнелия Нинова

  Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП

  „Когато Корнелия Нинова бе избрана за председател на БСП, бях скептично настроен към някои от заобикалящите я другари. С времето онези, които я подкрепяха в началото, яростно я атакуваха. Причината беше, че тя започна да променя партията. Една такава промяна е именно прекият избор.Той ще прекъсне зависимостите на председателя от няколко човека.

  Хора, които наричат сами себе си “организационно грамотни”, но всъщност са апаратчици, способни да опорочат всяко заседание, да изкривят волята на всеки орган. Често в полза на частни или чужди на БСП интереси. Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа. Но нито тя, нито аз, нито който и да било не би могъл да се справи сам. Имаме нужда от активността на членовете на БСП.

  Като изполвам възможноста да изкажа най-искрената си благодарност към организациите, издигнали моята кандидатура, оценявайки и осъзнавайки високата отговорност, пред която съм изправен, си правя отвод от участието в прекия избор на председател на БСП.

  Заявявам своята готовност за продължаване на пътя за промяна на партията и утвърждаването й като незаобиколим фактор и алтернатива в управлението на държавата. Затова призовавам всички – гласувайте. Изберете, когото искате, но участвайте. Моят глас ще е за Корнелия.“

  Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

 • Вторник, 07 Юли 2020 10:03
  Нинова: Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали , направете го официално с оставка

  Функционират ли институциите в България?

  В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират
  сигурност на гражданите.

  Премирът Борисов се скри и остави Валери Сименов да “управлява”.
  Изпълнителната власт е в ступор.

  Къде е законодателната? Къде е Цвета Караянчева?

  Не отговаря на телефона си. Исках да я питам кога възнамерява да изпълни
  закона и да свика Народното събрание.

  Внесохме необходимите подписи и въпроси – актуализация на бюджета и
  насилието над протестиращи граждани и журналисти.

  Никакъв отговор.

  Ако са абдикирали от властта да го направят по установения ред – с
  оставка.

 • Вторник, 07 Юли 2020 10:03
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

Оставете коментар