Събота, 15 Август 2020

Сряда, 08 Юли 2020 14:59

Херо Мустафа: Купуваме българското!

Американският посланик у нас обяви в социалните мрежи, че подкрепя българските производители

 

Херо Мустафа сподели, че купува български продукти от местни магазини. 

„Купуваме българското! Нашите американски дипломати обичат България и продължават да подкрепят местната икономика на фона на ситуацията с COVID-19. Ние сме рамо до рамо не само като стратегически партньори, но сме и част от всекидневния живот на България. 

Когато пазаруваме, ние избираме да купуваме български продукти за нас и нашите семейства, като подкрепяме възможно най-много местния бизнес. Ние сме заедно в това и ще излезем по-силни“.

Снимка на U.S. Embassy Sofia.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 08 Юли 2020 14:59
  Тръмп коментира руската ваксина срещу COVID-19

  Президентът на САЩ Доналд Тръмп се надява, че регистрираната в Русия ваксина срещу коронавируса ще "работи". „Ние не знаем много за това. Те прескочиха няколко от проучванията. Смятаме, че е много важно да преминем през този процес“, бяха думите на американския президент

  Той добави, че САЩ от своя страна са "много напреднали" в разработването на ваксина.По-рано тази седмица Министерството на здравеопазването на Русия регистрира първата в света ваксина за превенция на COVID-19, разработена от изследователския център за електромеханична медицина Гамалея в сътрудничество с Руския фонд за директни инвестиции. Лекарството получи името "Sputnik V".

  Ръководителят на центъра Кирил Дмитриев заяви, че фондът е получил заявки за закупуване на милиард дози от повече от 20 страни. В същото време той отбеляза, че Русия се е договорила за производството на ваксината в пет държави, а наличният капацитет позволява производство на 500 милиона дози годишно. 

  Източник: БГНЕС

  Снимка: Gulliver/Getty Images

   

 • Сряда, 08 Юли 2020 14:59
  24 страни от ЕС с протест заради натиска на САЩ над “Северен поток-2“

  ЕС смята екстратериториалното налагане на санкции за нарушаване на международното право

   

 • Сряда, 08 Юли 2020 14:59
  Изведоха Тръмп от залата за брифинги заради стрелба край Белия дом

  Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе внезапно изведен от Сикрет сървис от  залата за брифинги на Белия дом, но малко по-късно се върна в нея, информира Си Ен Ен.

Оставете коментар