Сряда, 30 Септември 2020

Петък, 31 Юли 2020 13:04

БСП с две кандидатури за КЕВР

Кандидатите на левицата са Любомир Денчев и Димитър Кочков

 

БСП ще се бори за две места в КЕВР. За четирите свободни места в регулатора се състезават седем души. Кандидатите на левицата са Любомир Денчев и Димитър Кочков.

Любомир Денчев е доктор по икономика и енергиен експерт.Бил е изпълнителен директор на “Булгаргаз” ЕАД и “Булгаргаз Холдинг” ЕАД (2005-2007), от март 2007-а до септември 2008-а – главен изпълнителен директор на “Булгаргаз Холдинг” ЕАД. Член на Управляващия комитет на „Nabuco Gas Pipeline International” (2007-2008). Изпълнителен директор на „Проектна компания Бургас-Александруполис” АД (2007 – 2009). През 2013-2014 е съветник по енергетика на вицепремиера по икономическо развитие Румен Овчаров.

Димитър Кочков вече има един мандат в КЕВР, като ресорът му бе ВиК. Кочков е международно признат експерт във водния сектор. Кочков е бил консултант и проектант, а от 2002 г. – заместник-директор на ВиК – Плевен. Основател и активен член на Българската национална асоциация по качеството на водите, Българската асоциация по водите, Камарата на инженерите по инвестиционно проектиране.

Припомняме, че процедурата за избор на нов председател на КЕВР и четирима нови членове, чиито мандати вече са изтекли, беше открита преди месец "по поръчка" на премиера Бойко Борисов. В началото на юни той се ядоса на едно от ценовите намерения на регулатора и обяви, че КЕВР „прави глупости", след което се закани да смени състава му.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 31 Юли 2020 13:04
 • Петък, 31 Юли 2020 13:04
  Нинова вика Борисов в парламента да обясни за F-16

  Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да дойдат в парламента и да обяснят за вчерашните си разговори с американските “Локхийд Мартин” за закупуване на още осем F-16 без това да е било съгласувано с Народното събрание. За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

  Вчера изненадващо от медиите разбрахме за среща на премиера с “Локхийд Мартин”, за водени разговори за закупуването на нови осем самолета F-16. Нещо повече - от съобщението става ясно, че Министерство на отбраната вече е пуснало писма-заявки за проучване на възможностите за купуване на нови три радари и друго високотехнологично оборудване. Тази информация поражда много въпроси, на които държим днес да поканите министъра и премиера и да отговорят - за какви параметри на сделката става дума, кога се предвижда и в какъв срок, предвижда ли бюджета за 2020 година тези средства. Предвиждат ли петте милиарда лева, които премиерът изтегли, тези сделки, пита Нинова.

 • Петък, 31 Юли 2020 13:04
  БСП от цялата страна с призиви към отцепниците да напуснат незабавно парламента

  Незабавното оттегляне от парламента на депутатите, напуснали парламентарната група на БСП вчера, поискаха партийни организации от избирателните райони на шестимата.

   

Оставете коментар