Сряда, 22 Май 2019
Четвъртък, 25 Май 2017 13:41

Зетят на Йордан Соколов стана зам.-министър на образованието

Заради него правителството промени устройствения правилник на МОН

Бивш активист на СДС, ДСБ, ДБГ, ОП и зет на Йордан Соколов стана зам.-министър на образованието. Заради него правителството промени устройствения правилник на МОН

Българската власт се обогати с нов безценен кадър. Политологът Петър Николов стана зам.-министър на образованието. Той бе спряган за министър на културата, тогава името му предизвика доста чудене сред дейците на културата кой точно е този човек. Сега същите питанки се задават и от хората в образованието.

Николов обаче има едно безценно качество. Член е на т.нар. Институт за дясна политика. Организацията е „интелектуален гръб” на ГЕРБ, а и банка кадри. След Нено Димов (министър) и Тома Биков (депутат) Николов е поредният активист на тази уж неправителствена дружинка, който влиза в управлението. В нея се изявява и бившият шеф на „Напоителни системи” Георги Харизанов, известен като „Българският Бил Гейтс”.

37-годишният Николов има и други незаобиколими качества. Например е опитен политически. Бил е: експерт в отдела по стратегии на СДС, учредил и член на ръководството на ДСБ, член на ръководството на ДБГ (партията на Кунева), а на последните парламентарни избори се яви от две листи на „Обединените патриоти” (ОП). По време на предизборната кампания „Атака” го представяше като свой кандидат. Към момента не е ясно от коя точно партия на националистическата коалиция влиза в кабинета. Но за човек, който на тези невръстни години е направил такава впечатляваща биография, това няма значение.

Освен всичко това Николов бе парламентарен секретар на Министерски съвет в периода 2014 г. – 2017 г., тоест при второто правителство на ГЕРБ. Сам се титулува като консерватор, приятелите го наричат „лице на модерния български консерватизъм”. Зет е на една от емблемите на българската десница – бившия шеф на парламента Йордан Соколов. Стипендиант е на фондация „Конрад Аденауер”, правил е политически кампании. С една дума – Николов е човек, който винаги е бил близо до властта, без да е широко известен. Сега вече влиза официално в нея.

В блога на младия консерватор четем: „…вярвам, че отказът от християнските ценности обрича обществото ни на разруха; вярвам и че много пъти в наследеното от предците ни се крие повече смисъл, отколкото в това, което можем да измислим днес. По всички тези причини винаги съм смятал, че България има нужда от консервативна политическа партия и че моето място е в нея”. Видно от визитката му, все още не е намерил любимата партия и активно я търси.

Консерватизъм дори при Меглена Кунева е дирил, макар тя да се е хвалела винаги, че е либералка.

Колко много ценен кадър е Николов проличава от факта, че заради назначението му правителството промени устройствения правилник на МОН. С постановление от 19 май зам.-министрите на министерството бяха променени от трима на четирима.

Това е поредното прелюбопитно назначение в Министерството на образованието и науката.

Образованието е на път да пребъде, а ние стискаме палци за просперитета и на другите членове на „Института „Бил Гейтс”. Култура, образование… – квото дойде!

Източник: baricada.org

Оставете коментар