Събота, 14 Декември 2019
Понеделник, 12 Август 2019 17:03

Агенцията за държавна финансова инспекция започва проверка в БАБХ

Агенцията за държавна финансова инспекция/АДФИ/ започва проверка в Българската агенция по безопасност на храните/БАБХ/, съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров по време на брифинг в сградата на Специализирания съд.

Той уточни, че инспекцията е възложена от спецпрокуратурата след разпореждането на главния прокурор, предаде Нова телевизия. Освен това разследващите са изискали и документи по сключени договори с БАБХ.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверката на Агенцията по храните, след като данни бяха публикувани в журналистическо разследване на Генка Шекерова за Антикорупционния фонд.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Август 2019 17:03
  БАБХ е пропуснала 7 предупреждения за салмонела

  БАБХ е пропуснала 7 предупреждения за салмонела, заяви пред БНР д-р Сергей Иванов от Активни потребители във връзка с опасността от заразяване със салмонела, след като стана ясно, че най-малко 100 тона пилешко месо, внос от Полша и заразено с бактерията, са стигнали до българския пазар

 • Понеделник, 12 Август 2019 17:03
  Дете намери игла в пържолата си

  БАБХ ще направи проверка на случая

   

 • Понеделник, 12 Август 2019 17:03
  БАБХ: От 8100 проби за африканска чума от диви прасета 44 са положителни

  Българската агенция по безопасност на храните изследва средно по 2000 проби от диви прасета за Трихинелоза и Африканска чума по свинете (АЧС) на всеки ловен излет тази година. За 1 месец, от началото на ловния сезон на 5 октомври до 3 ноември, в Модул "Лов“ са въведени данни за отстреляни 8160 диви свине. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Оставете коментар