Неделя, 05 Юли 2020

Вторник, 05 Ноември 2019 14:47

Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан за измама

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан по делото за измама, което започна срещу него миналата година. Това е решил състав на Софийския районен съд (СРС) с председател Цветелина Михайлова, научи „Лекс“, но мотивите към присъдата още не са изготвени.

Преди година съдът отказа и да отстрани Попов от поста му, който той зае като номинация на „Обединени патриоти“. Назначението му предизвика недоволство в част от средите на превозвачите, а от БСП го обвиняваха, че е изнудвал бранша, но в крайна сметка той запази поста си.

Прокуратурата започна разследване през 2017 г. и година по-късно го предаде на съд за това, че през 2012 г. е измамил собственик на транспортна фирма. Според обвинението Попов му казал, че срещу 8000 евро служители от транспортното министерство ще уредят компанията му да получи четири разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Тогава Попов нямал нищо общо с работната група в министерството, която била упълномощена да разпределя този вид разрешителни и затова той беше обвинен в измама. Прокуратурата твърдеше в хода на делото, че подсъдимият е създал невярно впечатление у управителя на фирмата, че може да повлияе върху решението на работната група, като предаде различни суми на някои от членовете ѝ. Оказа се обаче, че посочените от Попов лица въобще не са били част от въпросната работна група.

„Няма свидетели, няма белязани пари, няма никакви доказателства. Има един човек, който е с доста сериозна слабост към алкохола, който е подал сигнал, когато Ангел Попов е назначен за зам.-министър“, защити го пък лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Попов през цялото време казваше, че е невинен и това ще бъде доказано в съда.

Присъдата на СРС обаче не е окончателна и прокуратурата може да я протестира в Софийския градски съд.

източник: lex.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Ноември 2019 14:47
  Недялко Недялков: "ДОНДУКОВ 2" - бюро за криминални справки и услуги. А ако Пламен Узунов бе дясната ръка на Бойко Борисов?

  Аферата с Пламен Узунов, ключов секретар на президента, е без прецедент в новата ни история. Дясната ръка на Румен Радев е търгувал с влияние, изнасял е в аванс съдебни решения, уговарял е назначаване на прокурор, опитвал се е да влияе за статута на руски гражданин у нас, ровел е за информация в масивите на КАТ, подавал е данни за конкретни лица от системата на МВР, лобирал е за фирми и за акредитация на посланици. И все в услуга на обвиняем бизнесмен!

 • Вторник, 05 Ноември 2019 14:47
  Адвокат по делото КТБ е заразен с коронавирус

  Един от адвокатите по мегаделото КТБ е с коронавирус, съобщи „24 часа“.

 • Вторник, 05 Ноември 2019 14:47
  bTV дава на съд Цветомир Найденов и Блиц

  Би Ти Ви Медиа Груп" (bTV Media Group) завежда дело срещу бившия партньор на обвиняемия бизнесмен Васил Божков (почти 30 години) в "Еврофутбол" Цветомир Найденов и сайта "Блиц", съобщиха от компанията. От там коментираха пред "Дневник", че това е първият от поредица искове, които ще завеждат заради "атаки срещу телевизията".

Оставете коментар