Вторник, 07 Април 2020

Петък, 21 Февруари 2020 16:46

Прокуратурата разкри самоличността на отровителите на Гебрев

Разследващите са събрали данни и относно наличието на още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев

Софийската градска прокуратура повдигна задочни обвинения на трима руски граждани за опита за убийство на Емилиян Гебрев, сина му Христо, съобщиха от прокуратурата.

След като на 23 януари от държавното обвинение съобщиха, че им повдига обвинения, днес баха публикувани данни и снимки на тримата руснаци с обвинения: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/.

В хода на разследването е установено, че посочените лица никога не са предприемали пътувания извън страната си под действителната им самоличност. През годините същите са ползвали различни международни паспорти с фалшива самоличност. За обвиняемия Сергей Викторович Павлов е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали С.В.Л. За обвиняемия Сергей Вячеславович Федотов е установено, че същият е ползвал и самоличността на лице с инициали Д.В.С. За обвиняемия Георги Горшков е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали Е.А.Г. Понастоящем и тримата, привлечени като обвиняеми, живеят в гр. Москва, Русия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Разследващите са събрали данни и относно наличието на още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев - всичките предхождащи разследвания от СГП. Установено е, че два от тези опити са станали извън пределите на България, без Емилиян Гебрев да е заявявал за тяхното извършване.

Припомняме, че според разследването опитът за отравяне е осъществен чрез интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен характер (ФОС). Самият Гебрев твърди, че това е веществото "Новичок", а по-късно прокуратурата съобщи, че е пратила данните за анализ и на партньорските служби във Великобритания.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар