Понеделник, 06 Април 2020

Събота, 14 Март 2020 17:06

Трета жертва в Пловдив?

Жена със съмнение за коронавирус почина в Пловдив

В пловдивската МБАЛ "Свети Мина" днес следобед е починала 84-годишна жена, приета там със съмнение за коронавирус. Новината съобщи д-р Цветан Деведжиев, завеждащ кардиологичното отделение на лечебното заведение, предава "Марица".

"Жената беше в много тежко състояние и въпреки положените усилия от колегите тя почина. Според първоначалните данни причината за нейната смърт е тежка белодробна емболия, а не коронавирус, но това трябва да бъде потвърдени от специалист, а ние такъв нямаме. Все още не е взета проба от нея да бъде изследвана за коронавирус. Очакваме резултатите от аутопсията. След като жената постъпи при нас вчера поискахме от здравните власти в Пловдив да ни изпратят експерт, но това не стана. В персонала на болницата настъпи притеснение, тъй като първоначалната клинична картина на пациентката наподобяваше COVID-19", заяви д-р Цветан Деведжиев.

Лекарят обаче постави остро въпроса с оборудването на лекарите, медицинските сестри и санитарите. "Не разполагаме със защитни облекла и оборудване, а такива са ни много необходими, след като е решено МБАЛ "Свети Мина", ако се наложи да бъде преоборудвана в болница, която ще приема пациенти с коронавирус. Ако не се вземат мерки от властите обаче не виждам това как ще е и всички в болницата - лекари, медицински сестри, санитари и пациенти ще бъдем в голяма опасност. Необходимо е здравните власти да реагират по-бързо, а не да чакаме дълго да ни пратят специалисти", добави д-р Цветан Деведжиев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар