Сряда, 23 Септември 2020

Понеделник, 03 Декември 2018 12:10

Ще щракнат ли белезниците на ръцете на Каракачанов за участие в ОПГ?

От списъка на лицата с отменена натурализация разбираме, че голяма част от тези албанци, косовари и други националности са закоравели престъпници с влезли в сила присъди за трафик на хора, наркоразпространение, кражби и други тежки престъпления

 

Ще щракнат ли белезниците на ръцете на Каракачанов за участие в ОПГ? Въпрос, който поставяме с цялата му сериозност и ясното съзнание, че информацията, която излагаме за обществото ни е известна отдавна, както на нашите, така и на чуждите служби, пише сайтът "БиНюз".

Да, става въпрос за паспортната мафия! Става въпрос за организирана престъпна група, в чийто състав влизат вицепремиери, министри, зам.-министри, евродепутати, местни депутати, съдии и други длъжностни лица. Срещу тази сериозна група, облечена с власт, се изправя Катя Матева и няколко честни държавни служители, които, както разбирате, към днешна дата са уволнени, за да не пречат на мафията.

Това предисловие базираме на сериозни документи, с които се снабдихме. Като за начало ще започнем с опровергаването на публичните лъжи на вицепремиера Каракачанов срещу Катя Матева, отправени дори от трибуната на Народното събрание, че същата е унищожила хиляди преписки, с което е осуетила издаването на българско гражданство на хиляди българи, живеещи в Македония, Сърбия и други държави. Така ли е наистина и ако не е така, защо Каракачанов лъже? Като начало ще започнем с доклад заведен под номер 91-00-60 / 02.12.2016 г. в Министерството на правосъдието за извършена проверка в дирекция "Българско гражданство".

„Интересна подробност е, че докладът и резултатите от извършената проверка са утвърдени от министър-председателя Бойко Борисов. Тайната цел обаче на тази проверка като че ли е да се намери повод да бъдат отстранени непокорните служители, които са се опълчили на паспортната мафия. Този повод е отразен на стр. 11 по следния начин: " В писмо с вх. № 04.04-86  от 23.08.2016 г. на министъра на правосъдието е посочено, че директорът на дирекция "БГ" е "...допуснал липсата" на образувани преписки по постъпили молби за гражданство.

Видно от приложените документи към писмото на министъра, това са преписки по молби на трима граждани на Република Македония - Люпче Стоянов, Мартин Кръстевски и Борче Максимовски."  Именно този пасаж от доклада става повод за уволнението на държавните служители, дръзнали да се опълчат на паспортната мафия. Този пасаж използва и Каракачанов срещу уволнения вече директор на дирекция "БГ" Катя Матева. Защо двамата вицепремиери Каракачанов и Захариева толкова много са се страхували от тези преписки и защо са искали да официализират тяхната липса? Отговорът се крие в досъдебно производство № 28/2016 г. на ГДБОП - МВР.

Досъдебното производство се води срещу организирана престъпна група (ОПГ) и не е приключило все още. Ние само ще маркираме, че уж липсващите преписки се намират именно в това досъдебно производство и не са загубени. Каракачанов и Захариева странно защо премълчават и съдържанието на документ от Върховната Административна Прокуратура - отдел "Надзор за законност", подписан от прокурор М. Беремска.

В този документ четем, че Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), оглавявана по това време от приятеля на Каракачанов Р.Иванов, е съдействала на албански и косовски граждани да получат българско гражданство. Интересна подробност е, че документите на въпросните албанци и косовари за български произход са изготвяни от Културно просветно дружество на българските мюсюлмани от Жупа "Български мохамедани". От списъка на лицата с отменена натурализация разбираме, че голяма част от тези албанци, косовари и други националности са закоравели престъпници с влезли в сила присъди за трафик на хора, наркоразпространение, кражби и други тежки престъпления.

Тази истина е трябвало да бъде затрита и обществото никога да не научи за нея, пише "БиНюз" с уверението, че разполага с всички цитирани документи и още много други, които засега не цитират, но при всички случаи ще дадат гласност и на тях в следващ материал поради скандалната информация, която съдържат. Медията обещава продължение на разкритията по темата, повтаряйки въпроса: Ще щракнат ли белезниците на ръцете на Каракачанов за участие в ОПГ?

източник: bnews

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар