Ген.-майор Валери Григоров: Престъпният свят управлява България, на Борисов не му пука, че ГЕРБ се разпада

0
1048

„Ние, гражданите“ иска президентът да сезира Конституционния съд за нарушения при избора на председател на ЦИК

 

„Мутренското поведение и отношение на МВР спрямо гражданите се е превърнало в стил и в политика на министерството. Случаят е показателен за катастрофалната разруха на ГДБОП“. Това каза пред ген.-майор Валери Григоров, бивш шеф на Гранична полиция, дълго време част от Охранителна, в коментар на акция от миналата седмица, при която ГДБОП са нахлули на грешен адрес в София и са арестували невинни хора.

„Ген. Гоцев ръководеше не само СИК, но и голяма част от невидимия спектър на престъпния свят през първите години прехода. Място на погребението имаше и премиерът Бойко Борисов… Бедата е, че няма система, прокуратура, правоохранителни органи, които биха могли да разследват, да търсят отговорности. Престъпният свят управлява българската държава и тя не случайно е в този разпад… Държавата е усвоена. На Бойко Борисов не му пука, че ГЕРБ се разпада“, коментира генерал Григоров.

В предаването „12+3“ ген.-майор Григоров представи гражданския политически проект „Ние, гражданите“ и заявката за участие в парламентарните избори:

„Застъпваме силно гражданското начало. Категорично сме за принципа да няма хора, които са заемали политически длъжности през последните 30 години. Това ни прави целенасочени към създаване на политическа чистота, за да върнем самочувствието на хората… При нас са хора, които са извървели пътя в експертната си основа от най-ниското до най-високото стъпало“.

Ген. Григоров добави още, че „Ние, гражданите“ иска президентът да сезира Конституционния съд (КС) за нарушения при избора на председател на Централната избирателна комисия.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Ние ще направим предложение на президента на Републиката и на другите компетентни органи, които имат правомощието да сезират Конституционния съд по отношение на това, че процедурата е компрометирана и в нарушение на член 93 от Вътрешния правилник за парламента е осъществен избора на господин Андреев,“ обясни Григоров.

Гражданският политически проект „Ние, гражданите“ е съставен от 46 неправителствени организации и сдружения и, по думите на Григоров, разполага с 29 общински съветници и 3-ма кметове на населени места и се позиционира в център-дясно. От проекта се обявиха в подкрепа на президента и протестите.

От там заявиха още, че ще участват в следващите парламентарни избори в рамките на голямо обединение на формации извън статуквото. Преговори за формирането му се водят в момента.

Интервюто с ген.-майор Валери Григоров можете да чуете в звуковия файл на БНР -тук- .

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here