Корупцията в митниците чупи рекорди! Шефовете разпънаха чадър над нагъл митничар, който тества супер скъпата си кола на писта срещу 40 000 лв на ден!

4
1357

Нагъл митничар от Видин с 1400 лева заплата всяка година си тества спортното ауди за 300 000 лева на най-известната писта в Германия – „Нюрбургринг” срещу „скромните” €20 000 на ден. Супер скандалът, който ни дава представа за размерите на корупцията в Агенция „Митници” при правителството на ГЕРБ, разкри ексклузивно читател на Narod.bg, пряк очевидец на безобразията.

Както многократно различни медии писаха през последните месеци, босовете на Агенция „Митници“ и по-специално баш шефа Димитър Костов отдавна са разпънали мощен чадър над един куп свои хора, управляващи различни митнически бюра в страната. Скандалите около тях са толкова много, а злоупотребите толкова големи, но въпреки това прокуратурата все още остава напълно сляпа за въпросните нарушения. Отдавна стана ясно, че Димитър Костов е назначил свои доверени лица на всички важни митнически пунктове, а те от своя страна развиват невиждана по своите мащаби корупция.

Според информацията  на сайта Narod.bg корумпираният митнически служител във Видин, назначен от ГЕРБ на висок пост и несменям поради лекотата, с която върти криминалните схеми на браздата, преди няколко години си е купил чисто ново ауди RS6 по поръчка (изключително мощна кола, над 480 конски сили, не това е важното) за „смешните” 300 000 лева.

„Тия пари не са от заплати, това не е нужно даже да го споменавам, защото на смяна ония бабаити си делят средно между 30 и 40 000 лева на ден, т.е., по над 1 милион лева на месец! Причината е проста – камионите на над 250 транспортни фирми от Европа и Турция минават именно през Видин. Рекетът на тир е между 20 и 50 евро, за да не чака, всеки предпочита да си плати и да продължава да работи, вместо да стои на границата и да бъде проверяван за глупости. Таксата „рекет” дори е включена в отчетите на шофьорите и се поема от работодателя, така при ГЕРБ рушветът вече се е превърнал в закон”, ядосва се информаторът на Narod.bg.

Един от участниците в униформената банда се изхитрил и си купил въпросното скъпо ауди, с което сега всяка година пътува до пистата „Нюрбюргринг” в Германия, за му изпили гумите на уникалното трасе срещу 20 000 евро на ден, т.е., 40 000 лева.

Очаквайте още името на корумпягата и още разкрития за криминалните схеми, които се въртят на границата под шапката на ГЕРБ.

4 COMMENTS

  1. […] В началото на октомври т.г. стана ясно, че митничар от Видин с 1400 лева заплата всяка година си тества спортното ауди за 300 000 лева на най-известната писта в Германия – „Нюрбургринг” срещу „скромните” €20 000 на ден (виж –ТУК-); […]

  2. […] В началото на октомври т.г. стана ясно, че митничар от Видин с 1400 лева заплата всяка година си тества спортното ауди за 300 000 лева на най-известната писта в Германия – „Нюрбургринг” срещу „скромните” €20 000 на ден (виж –ТУК-); […]

  3. […] В началото на октомври т.г. стана ясно, че митничар от Видин с 1400 лева заплата всяка година си тества спортното ауди за 300 000 лева на най-известната писта в Германия – „Нюрбургринг” срещу „скромните” €20 000 на ден (виж –ТУК-); […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here