Световни и европейски лидери пожелаха бързо възстановяване на Корнелия Нинова

0
599

 

Много приятели и поддръжници те подкрепят, не само в България, пише до Нинова генералният секретар на Социалистическия интернационал

 

Политически лидери от цял свят изпратиха писма с пожелания за бързо оздравяване до лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя бе хоспитализирана в края на миналата седмица след положителна проба за Ковид-19.

„Скъпа Корнелия, скъпа приятелко“, обръща се към Корнелия Нинова генералният секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла. „Мислите ми са с теб, и вярвам, че ще преодолееш този бич с твоя борбен дух и решителност. Много приятели и поддръжници те подкрепят, не само в България, но и по света в нашето глобално политическо семейство.“, завършва писмото си до Корнелия Нинова генералният секретар на Социалистическия интернационал, на който вицепрезидент е председателят на БСП.

„Скъпа приятелко, ужасно съжалявам да науча, че си в болница“, написа председателят на  Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия. Тя изразява увереност, че Корнелия Нинова скоро ще се възстанови напълно. „Нашето политическо семейство очаква да те види скоро в добро здраве, за да продължим да се борим за нашите общи цели. Поздрави, Ираче“.

Председателят на Групата  на социалистите в Парламентарната асамблея на ОССЕ Дорис Барнет също поднесе пожелания за бързо оздравяване на лидера на БСП. Тя изтъква, че лидерът на българските социалисти е силен човек, който ще донесе промяна. В писмото си Барнет изразява надежда, че Европа и светът ще имат ваксина в началото на следващата година, за да може всички хора да се върнат към „нормален” живот.

„Надявам се ЕС с новия си „пандемен” бюджет да подпомогне и вашата страна. С най-искрени пожелания, ще се радвам да се видим скоро!“, завършва писмото си до Нинова Дорис Барнет.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here