Туитър и Фейсбук блокираха профилите на Тръмп

0
230

 

Туитър е блокирал профила на американския президент Доналд Тръмп за 12 часа, след като поиска отстраняването на негови публикации по-рано в сряда, съобщи Ройтерс.

 

Причина за решението са „многократни и тежки нарушения“ на правилата на платформата. Туитър предупреждава Тръмп за възможността и от „трайно прекратяване“.

Туитър заявява, че е поискал отстраняването на публикациите на Тръмп „в резултат на безпрецедентното и продължаващо насилие във Вашингтон“, където привърженици на президента щурмуваха Капитолия в опит да променят резултатите от президентските избори през ноември.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

В съобщението на платформата се казва, че ако туитовете, в които президентът прави необосновани твърдения за изборите, не бъдат отстранени, тогава профилът ще остане блокиран.

Туитър заявява, че бъдещи нарушения на правилата биха довели до трайното прекратяване на профила.

Фейсбук също е блокирал профила на президента на САЩ Доналд Тръмп за 24 часа малко след като изтри негово видеообръщение, в което призовава привържениците си, които щурмуваха Капитолия, да се разотидат и повтаря необоснованите си твърдения за измама на президентските избори през ноември, съобщи ДПА.

„Ние установихме две нарушения на политиката по отношение на страницата на президента Тръмп, които ще доведат до блокиране за 24 часа, което означава, че той ще изгуби възможността да публикува на платформата в този период“, се казва в съобщение на Фейсбук.

По-рано и Туитър блокира профила на Тръмп за 12 часа и го заплаши с трайно изтриване, след като отстрани три от публикациите му поради „риск от насилие“.

Привърженици на Тръмп щурмуваха в сряда сградата на американския Конгрес, който заседаваше за утвърждаване на победата на кандидата на демократите Джо Байдън на президентските избори в САЩ през ноември.

източник: Епицентър

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here