Румен Петков: Борисов е регулировчикът на смъртта в България

0
254
ПП АБВ ще внесе сигнал за неспазване на мерките от премиера. Искаме всички от Хаджидимово и Дъбница и най-вече Борисов поименно при бат Милко, заяви Румен Петков

 

Борисов е регулировчикът на смъртта в България. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция. „Понеже става дума за мерките и понеже сега се опитват да обяснят на всички ни как мерките са дали резултат. Миналата година в началото на декември с доц. Мангъров в Перник бяхме на среща и той направи прогноза, че след 15 декември ще започне намаляването на броя на новозаразените. Това е справката, която нашите експерти подготвиха. Днешните са 5 %. В процентно отношение се вижда, че веднага след 20 декември започва спад. Мерки няма. Аз тук показвам наглостта, която понеже той се чувства недосегаем, не се колебае да я покаже“, заяви лидерът на АБВ, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Дори сега да се изправи като жертва и да каже: „Нека ме глобят“, той ще извади от рушвета, който е одрал от нашите кожи. Ами тези сиромаси до него. Тези сиромаси, които се снимат с него, трябва да знаят, че аз ако съм жив и здрав, ще им вадят снимките и ще ги покажа на децата им, защото те се снимат с най-корумпирания тип в нашата история, който си държи 1 млн. евро в нощното шкафче и който прокуратурата отказва да разследва“, допълни още той.

Петков попита за какви мерки се говори, като затворихме моловете. „Това не са мерки, това е пренасочване на пазаруващите. Затворихме моловете, но оставихме отворени „Джъмбо“, „Метро“, „Практикер“, „Бриколаж“, „Била“. Айде „Била“ знаем, но другите защо ги оставихме отворени. Българите трябва да си дадем сметка – мерки няма. Той е некадърен Борисов. Не само, него не го интересува здравето на българина, не го интересува живота на българин“, коментира Петков.

„Завършвам с един аргумент, че всъщност Борисов е регулировчика на смъртта в България. Заминалата година са починали 15 хил. души повече в сравнение с последните 5 години. 7600 от тези 15 хил. нямат заболяването COVID. Значи те са умрели поради некадърие, некомпетентност, насаждан страх. Лично съм бил на погребение на двама приятели, които не са отишли до болницата. Полк. Славчо Славов светла му памет с тежки сърдечни проблеми и кръвно налягане от страх, че ще го хване COVID. Обръщам се към семействата на тези 7600 души – вашите близки ги убиха тези негодници, защото насаждаха страх, защото насаждаха ужас. Некадърно управляваха болниците. Съсипаха голямата спешна болница на България „Пирогов“ и я направиха COVID отделение“, допълни Петков.

По думите му за управляващите няма милост за българите, а да са в медиите, да плашат хората до степен, че да не отиват да гласуват и прокуратурата да е до тях.

Ще напишем сигнал за неспазване на мерките от премиера – искаме всички от Хаджидимово и Дъбница и най-вече Борисов поименно при бат Милко, заяви Румен Петков.

„Тази сутрин ми се скъса душицата, като гледах бат Милко как го наказват. Този достолепен джентълмен“, каза той и показа снимки на премиера Бойко Борисов с граждани от Дъбница и Хаджидимово.

„Това са снимки от вчера и онзи ден. Това е премиерът Борисов в Хаджидимово. Ако тези подлоги в Министерството на здравеопазването им е останало нещо около сърдечната област, всички поименно като бат Милко. На първо място Борисов“, каза Петков.

Той посочи, че че му е жал за гражданите, тъй като Борисов според него ще бръкне в шкафчето и ще плати.

„Той ще плати от рушветите, които е грабил от нас, включително от тези хорица. Ще напишем разбира се и сигнал“, допълни Петков.

„Нали се борим за спазването на мерките, нали тази шайка начело с онова, дето си боядисва косицата, се бори за мерки. Как ще кометнира това поведение на премиера? Премиерът иска да убие тези хора? Премиерът просто е брутален човек, който не е проблем да извършва престъпление? Премиерът, който е готов да събере с риск на зараза хора да му ръкопляскат? Да знаем оценката на министъра на здравеопазването или на този пълнеж, който присъства временно в кабинета на Министерство на здравеопазването. Онзи другия пингвинчето да каже оценката за това. Не му помня името, иначе ще го спомена поименно. Третият, който съсипа Инфекциозна болница който не слиза от екран и който се бори за мерки, който се чуди да ги удължаваме ли? Кой спазва мерки? Никой. Що бат Милко ще го отнесе. Ще напишем сигнал до прокуратурата с копие до Министъра на здравепоазването. Регионалните здравни инспекторати са на негово подчинение“, заяви Румен Петков.

Лидерът на ПП АБВ коментира и поведението на евродепутата Ангел Джамбазки: „Миналата година ноември месец, съм входирал в прокуратурата на Република България сигнал за груба хулиганска проява от страна на евродепутата Ангел Джамбазки. Бях призован в Софийска градска прократура в нейния специализиран състав по повод сигнала, който съм пуснал. В изложението, което направих пред прокурор Рачева, съм казал три неща“, обясни Румен Петков.

„Първо, че Ангела Джамбазки, направи пълни самопризнания след това по телевиията. Нещо, повече обяви, че е готов на рецидиви, ако пак дойдат протестиращите и рецидивите бяха извършени. 5 6 януари, когато протест имаше отново там, хората отново бяха заливани със студена вода, с един маркуч“, коментира още Румен Петков.

„Второ, че една от жените, които идваха при мен, ми каза съвършено ясно, че я е страх да отиде в прокуратурата, защото гледа на прокуратурата като част от оргаризираната престъпност и съучастници на тези, които замерят хората с пиратки и ги заливат с вода. С двумесечното си непредприемане на никакви действия прокутурата доказва, че е в съчуастие към подобен тип хулиганство и посегателство върху живота на хората“, заяви лидерът на АБВ.

„Трето, помолих прокуратурата да призове още няколко човека, като разбира съм декларирал, че не съм бил там. Всичко това, съм написал на базата на това, което съм гледал по телевизиите. Помолил съм да поканят на разпит това момче Петър Недевски от „Орловград“, който е бил и преди това съм го питал съгласен ли е да отиде. Да поканят на разговор Отец Дионисий и още няколко човека. г-н Петър Недевски е бил призован в петък. Два месеца прокуратурата се чуди как да ни вика, да ни пита за нещо, което е очевиден факт. Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, която се ръководи от Бойко Борисов, защото прикриват престъпленията на Борисов, на Джамабазки, престъпления и сигнали, които аз съм пратил“, допълни още Румен Петков.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here