Давутоглу: Предупреждавам – Ердоган скоро ще бъде елиминиран

0
299

 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е под „опеката“ на военни пучисти и скоро ще бъде „елиминиран“ от фракцията, която го контролира. Това заяви бившият министър-председател на страната, а сега лидер на опозиционната Партия на бъдещето Ахмет Давутоглу.

 

Някогашният близък сътрудник на Ердоган каза, че турският лидер също е силно повлиян от младшия му коалиционен партньор и лидер на крайнодясната Партия на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели, предава EA Daily.

„В момента Ердоган е под ръководството на останки от периода от 28 февруари“, каза Давутоглу пред турската телевизия Karar, визирайки кадифения преврат от 1997 г., който се смята, че е мотивиран от страха на светските военни в Турция от тогавашната власт на ислямистката Партия на благоденствието (Refah Partisi) на Неджеметтин Ербакан.

„Предупреждавам. Г-н Ердоган скоро ще бъде елиминиран. Г-н Ердоган е на кръстопът, ще му бъде много трудно да спечели избори с Народния алианс (коалицията на управляващата Партия на справедливостта и развитието, водена от Ердоган и ПНД на Девлет Бахчели)“, каза Ахмет Давутоглу.

Лидерът на Партията на бъдещето разкритикува и Реджеп Тайип Ердоган, че „не е пожелал бързо възстановяване“ на представител на опозиционната политическа група, който беше ранен при нападение по-рано този месец. Заместник-председателят на Партията на бъдещето Селчук Оздаг беше нападнат от въоръжена група пред дома му в Анкара. Двама души бяха задържани във връзка с нападението, за което се твърди, че е извършено от група, свързана с турските националисти.

Според Давутоглу Ердоган не приема атаката сериозно, тъй като не е пожелал „законодателят да се възстанови бързо и не се е зарекъл да открие престъпниците“, пише „Фокус“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here