България се покланя пред паметта на медиците, отдали живота си в борбите за свободата на България

0
333
Днес за първи път от връчването на акредитивните си писма като посланик на Руската федерация в Република България, поднесе своето преклонение пред този знак на общото ни историческо дело  посланик Елеонора Валентиновна Митрофанова

 

Днес, 2 март, както всяка година на този ден,  много български граждани поднесоха цветя и сведоха глави пред Докторския паметник в София в знак на признателност пред саможертвата на лекарите и медицински работници, отдали живота си в борбите за свободата на България в Руско-турската освободителна война.

Вече 137 г. от построяването на този паметник българите поднасят своята благодарност в подножието на 8 метровия обелиск с имената на български и руски медици, осветили с професионалния си подвиг изгряващата свобода над майка България.

Днес за първи път от връчването на акредитивните си писма като посланик на Руската федерация в Република България, поднесе своето преклонение пред този знак на общото ни историческо дело  посланик Елеонора Валентиновна Митрофанова.

В организираното от Българския червен кръст традиционно поклонение на този ден за загиналите медици в Руско-турската освободителна война участваха Вицепрезидентът на България Илияна Йотова, Почетния председател на Българския червен кръст Христо Григоров. От името на Корнелия Нинова и от свое име цветя поднесе и Светлана Шаренкова – Председател на Форум „България-Русия”, кандидат за народен представител в 45 НС от гражданската квота в листата на БСП в 1-ви многомандатен избирателен район – област Благоевград.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here