Вигенин: Няма да се молим за съставяне на правителство

0
316

 

БСП ще даде подкрепа, ако такава ѝ бъде поискана

 

„Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“. Макар и да има мълчание от тяхна страна, се надявам да има екип, който работи по политиките“. Това каза пред БНР Кристиан Вигенин, който е избран за депутат в 45-ия парламент.

„Няма да се молим за съставяне на правителство или да сме част от управленска конфигурация. Ако се иска от нас подкрепа, ще я дадем. В този парламент има благоприятна конфигурация, която позволява постепенно разграждане на модела на ГЕРБ, на прекъсване на сливането между партия и държава… Но не трябва да се подценява машината, която изгради ГЕРБ, и огромните ресурси, с които разполага“.

В предаването „Неделя 150“ Вигенин подчерта, че БСП няма да е партията, която ще стане причината за нови избори бързо и веднага:

„Отговорност е да бъдеш народен представител в това Народно събрание, което се очертава. Ще ни трябват много разум и мъдрост, за да излезем по най-добрия начин от така създалата се ситуация. Нашата отговорност е да направим възможност това подреждане на политическите сили да доведе до действия, полезни за страната… БСП не омаловажава загубата и хората имат трезв анализ на случилото се. Очаквам да има събиране на партията. Този, който е решил да отпише БСП, бърка. Изправяли сме се и от по-трудни политически ситуации“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here