БСП и ДПС действат в унисон с протестните партии и объркват картите на ГЕРБ

0
407

 

Проф. Дайнов: Спорът за промени се премести в НС, там му е мястото

 

„От много време насам толкова много хора не са гледали и слушали парламента и това е по една много проста причина. Защото се разбра, че спорът за това каква промяна трябва да настъпи, се премести в парламента, където му е мястото“. Това коментира пред БНР проф. Евгений Дайнов.

„Затова цялата тази енергия и страст се изливат там, защото се спори за бъдещето, накъде да тръгнем. Което е важно, защото при недействащ парламент, спомнете си, спорът беше на улицата – протести и контра протести. За да има решение – всичко това трябва да влезе в парламента. Аз такъв чудесен парламент не съм виждал от Великото народно събрание“.

В предаването „Хоризонт до обед“ проф. Дайнов заяви, че е естествено да има високо ниво на емоции и заряд, защото има много неопитни хора, които се учат тепърва как да имат парламентарно поведение.

„Задава се гонка по устав, както се казва в казармата, относно поведението на „старите кучета“ в парламента към новите депутати и партии. Антиконституционно и антидемократично е премиерът да не се яви в Народното събрание, когато е повикан там“.

По думите на политолога е изключително недостойно поведение на ГЕРБ сега, като внушават на своите избиратели, че те ще бъдат изтребвани от някого. БСП и ДПС от друга страна в момента действат в унисон с протестните партии. Може би тези партии най-много объркват картите на ГЕРБ.

„Но пък хората не възприемат БСП като анти-ГЕРБ партия заради двойственото поведение на БСП към протеста миналата година. Сега БСП се опитва да бъде по-революционна от новите партии в парламента“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here