Подмяна: Кой излъга протестиращите?

0
382
Волен Сидеров: За милиони българи става ясно, че между микрофон на площада и микрофон на парламентарната трибуна има голяма разлика. Да се готвят следващите протестиращи!

 

Няма налично описание на снимката.В продължение на повече от шест месеца миналата година центърът на София беше изпълнен със сърдити млади и не само млади хора. Телевизия Алфа, вярна на принципа си да показва това, което се случва във всички нива на обществото, отразяваше ежедневно тези протести и има богат архив от уличните събития. Алфа отразяваше също така всяка дума на управляващите, начело с премиера, президента и законодателната власт в парламента. Вярна на същите принципи.

Каква е равносметката днес? В центъра на София всяка вечер се изказваха пред събраните протестъри главно Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Величко Минеков. Отвреме навреме те даваха думата избирателно на определени оратори – неизвестни или пък познати хора на изкуството.

Основен рефрен на протестите беше призивът „Оставка!” На Борисов и Гешев на първо място. Но имаше протестиращи, които искаха пред камерата на Алфа оставка на всички – правителството и на депутатите. На въпроса „А след това какво трябва да се направи?”, обикновено анкетираните отговаряха, че няма значение, стига „тия да се махнат”.

Това желание се изпълни – тия се махнаха. След 4 април част от исканията на протеста са факт – Борисов и цялото му правителство подадоха оставка. Депутатите от предишния парламент също подадоха оставка с разтурването на 44 то. НС, но в новото Народно събрание се завърнаха 62 % от старите. Новите са само 38%.

Как стои въпросът с оставката на Гешев? Сложно. Той се назначава от президента след предложение на ВСС. Радев подкрепяше протестите, но в същото време назначи Гешев, чиято оставка протестът искаше. ВСС се избира наполовина от Парламента, наполовина от съдии и прокурори. Значи тази оставка се отлага за неопределено време.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Протестиращите искаха също да се спрат кражбите, корупцията и ограбването на българите. Още първата седмица обаче т. нар. „партии на протеста” – ИТН, ДБ и ИМВ не подкрепиха мораториума върху поръчки и концесии, чрез които най-вече се ограбват българите и така насърчиха самото ограбване в полза на „тия, които се махнаха”. Най-голямата нова партия  – ИТН пък се изгаври с вота на 2,5 млн. българи, които искаха мажоритарен вот и каза, че това не е тема на деня. Другите искания от референдума – 1 лев на глас за партийните субсидии и 120 депутати вместо 240, както и пряк избор на полицейски началници остават недостижим мираж за излъганите им избиратели.

От постоянното трио оратори на протеста, двама днес са депутати – Бабикян и Хаджигенов. Те още с първите си гласувания угодиха на ГЕРБ и ДПС, които помолиха останалите парламентарни групи „да се изчака” с мораториума върху поръчките и концесиите, защото има последни далавери за уреждане. Протестиращите се питат: това същите пламенни оратори от площада ли са, които се заканваха да търсят сметка на досегашните управляващи, или са сменени с двойници.

При всички случаи, за милиони българи става ясно, че между микрофон на площада и микрофон на парламентарната трибуна има голяма разлика. Да се готвят следващите протестиращи!

https://www.facebook.com/volen.ataka/posts/10158988573164827

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here