Проф. Кантарджиев: Някой настъпи мотиката, ама много яко

0
284

 

Интeрecнo e, чe нe знaм кoя пoлитичecкa cилa cтoи зaд Кaцaрoв. Ceгa нacтaнa eднo тaкoвa врeмe, чe aкo нe cи зaплaшeн oт oтcтрaнявaнe, знaчи cи никoй, зaяви Кaнтaрджиeв

 

Благодаря човешки на хората, разбрах колко ме уважават. Покланям се на колегите от Института. По-добър колектив никога не е имало в НЦЗПБ.

Това заяви в ефира на „Денят започва“ по БНТ проф. Тодор Кантарджиев, който преди дни бе пенсиониран като директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

„Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже всеки така да го изпратят“, каза той.

„Министерството прави толкова важни неща в момента, че не е нужно да настояват да ме връщат“, иронично каза Кантарджиев.

„На майтап един колега ми казваше, когато дойде служебният кабинет, дали ние няма да си взимаме отпуск, май трябваше“, пошегува се микробиологът.

„Какви важни други неща прави, каква нормотворческа дейност развива, какви съветници взима. Страшно ще става. Неговите съветници му дават акъл да търсят маана на предишните. Хората си завиждат, бе“, добави Кантарджиев.

„Кацаров бе във второто правителство на Иван Костов и от тогава доста израсна в областта на пациентската дейност. Имам много положителна дейност към пациентски организации и към желанието да се организират хора“, каза той.

„Защо не се въведе една специалност – „Пациент“, за някои лекари, които последните няколко години са отдали живота си на тази дейност“, заяви Кантарджиев визирайки нормотворческата дейност на служебния министър.

Той добави, че не е обиден и не иска да взима различни пози. „Аз съм лекар, ще видя сега с какво ще се занимавам. Искам да благодаря на всички, които ме поканиха за работа и помислиха за мен. Това значи, че ценят мен и работата ми“, каза той и добави, че ще реши все пак какво ще прави след време.

На въпрос дали служебното правителство си е ударило главата в стената и си е вкарало автогол Кантарджиев отвърна, че според него много хора съжаляват вече, че са го отстранили.

„Интересно е, че не знам коя политическа сила стои зад Кацаров. Сега настана едно такова време, че ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой“, притеснено каза той.

„Сигурен съм, че някой настъпи мотиката, ама много яко. Лошото ще е, ако повторят или потретят“, прогнозира микробиологът.

„Абе, колеги, Слава Богу, че имаше политици, които могат да се справят с кризи. Можем да благодарим и на Господ, че помогна на България“, завърши професорът.

Кантарджиев признава, че правилно имунизацията в момента е насочена към трудно подвижните.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here