Доц. Любомира Николаева – Гломб: Нищо чудно да се появи български вариант на Ковид-19

0
378

 

Вариантите на коронавирус се появяват в частите на света, където не се спазват мерките и има влошен здравословен статус, каза вирусологът

 

Вариантите на коронавирус се появяват в частите на света, където не се спазват мерките и има влошен здравословен статус. Нищо чудно да се появи и български вариант на COVID-19, предположи вирусологът доц. Любомира Николаева – Гломб пред Bulgaria On Air.

„Ваксинацията е ограничила много от инфекциите по света“, категорична бе тя.

И отбеляза, че ако няма доказана алергия към съставките на ваксините срещу коронавируса – не трябва да има проблем за имунизация.
Тя смята, че е отговорност на учителите към обществото да се ваксинират.

„Адмирирам ректорите на университети да искат ваксина, ако не – да има изследване на тези, които не са с имунизация“, коментира тя.

“Броят на преболедувалите е далеч по-малък“, отбеляза доц. Гломб.

Според нея липсата на антитела и на Т-клетъчен имунитет означава, че човекът е изкарал „настинка“, която не е била причинена от SARS-COV 2.
Вирусологът спомена, че много хора казват, че са го изкарали, някои дори на крак, чувала е, че има и такива, които твърдят, че преди 2019 г. са хванали коронавируса. Тя обаче подчерта, че антителата се изследват в лаборатория.

Кадър: Bulgaria On Air

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here