Лидерът на „Екогласност“ с разкрития за Петков и Василев, организирали структури като служебни министри

0
270
Предложиха ни избираеми места при условие, че поемат цялата власт в партията, заяви Емил Георгиев. „Екогласност“ застава зад президента, но никой не е в състояние да ни раздели от БСП, заяви председателят на политическия клуб

 

„Явно не сме добра булка за тези нови кандидати за слава. България е пред уникални избори. Гласоподавателите заслужават да знаят кой – кой е. Около нас кръжат какви ли не политически проекти, още повече, че се появява поредният, който се прави на интересен пред хората“, заяви председателят на политически клуб „Екогласност“ Емил Георгиев в студиото на „Денят ON AIR“.

Той уточни, че първо е бил потърсен от Иван Модев – шеф на политическия кабинет на служебния министър на образованието Николай Денков.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Каза, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност“. Уточни, че са готови да поемат изцяло финансирането ни и предизборната кампания, но искат да поемат цялата власт в партията. И аз казах, че разговорът приключва“, заяви Георгиев.

На срещата той попитал дали става въпрос за проекта на Румен Радев и получил утвърдителен отговор.

Ден по-късно Георгиев имал среща и с Кирил Петков, чийто баща навремето е бил член на „Екогласност“.

„Г-н Петков предложи да влязат в ръководството на „Екогласност“, тъй като предстоеше конференция, но му отказах, защото не са наши членове“, уточни Георгиев.

„Когато ги попитах знаят ли как се правят избори, те казаха, че са провели кастинг, на който са избрани 50 души по райони, подготвяли структури. Предложиха избираемо място в Хасково, с опция за още едно място, но да не поставяме условия кои да бъдат в листата“, добави лидерът на „Екогласност“.

Той поискал среща с Румен Радев, за да говорят за проекта, но му отговорили, че той не стои зад тях. И бил помолен да не казва за разговорите пред коалиционните партньори на „БСП за България“, но Георгиев е уведомил Корнелия Нинова.

Малко по-късно при случайна със съветника на президента – Николай Копринков, Георгиев бил попитан дали „Екогласност“ са решили за участието си в проекта.

„Това означава, че Румен Радев знае за нашите разговори. „Екогласност“ застава зад президента, но никой не е в състояние да ни раздели от БСП. Подходът беше груб и брутален“, добави Георгиев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here