Искат си Корупцията обратно

0
297

 

Големите работодатели и синдикати протестират заедно днес – една модерна сцена, вдигната на жълтите павета, ехти от речи и юнашки песни.

 

Шумното събитие изглежда странно. Профсъюзите в  цял свят защитават интересите на членуващите в тях работници пред работодателите им. Така е по света, ала ние сме си у нас. Тук от 2018–а, когато познатите ни пътни строители изкараха 1000 тежки машини на протест срещу…опозицията (!) и в прослава на властта Борисова, нас нищо вече не може да ни учуди. Ако ще и котараци да се съберат на митинг срещу мишките, които са изяли, ще ги подминем без внимание, като дупки на ремонтиран площад.

Какво искат протестиращите влиятелни господа? Искат държавни мерки срещу растящите цени на тока, ощетяващи частните предприятия – мерки, които служебното правителство предприема и без това. Искат и още нещо, но ги е срам да си кажат направо: Искат си Корупцията обратно.

Между тях и нея обаче стои един фактор, непреодолим засега – знаете го – той се казва Румен Радев. Дали ще го преодолеят и ще си върнат след това несметните неследващи се дарове – това зависи от нас. Не само защото ние избираме следващия държавен глава. А и защото даровете на Бойкоизбраните са отчислявани от нашите заплати.

 

Анна Заркова, фейсбук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here