Избраха председател и зам.-председатели на Народното събрание

0
299
Никола Минчев е избран за председател на Народното събрание

 

Депутатът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е избран за председател на парламента. Кандидатурата на 34-годишния Минчев бе подкрепена от 158 депутати, един бе „против“, 72-ма гласуваха „въздържал се“.

„В благоприятното положение сме на хора, които наскоро са получили доверието на българските граждани. Това благоприятно положение предстои да свърши и да започне по-тежката задача – доверието да бъде оправдано“, каза Минчев в първата си реч като председател на 47-ото Народно събрание.

„С избора на цели седем формации, които да бъдат парламентарно представени, избирателят ни даде ясен знак, че очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения. Длъжни сме да се съобразим с волята му“, подчерта той.

Депутатите избраха и седемте зам.-председатели на 47-мото Народно събрание. Това са Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“, Росица Кирова от ГЕРБ – СДС, Мукаддес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от „БСП за България“, Ива Митева от “Има такъв народ“, Атанас Атанасов от „Демократична България“ и Цончо Ганев от „Възраждане“.

Кандидатурите им бяха гласуван анблок и одобрени с пълно единодушие от 239 депутати.

След като бяха избрани, заместник-председателите заеха мястото си на президиума на Народното събрание.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here