Нинова свиква Национален съвет на БСП във вторник

0
262

 

Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет на БСП във вторник, 7.12.2021 г., от 14 часа в централата на партията, София ул. „Позитано“20, за обсъждане и приемане на Коалиционно споразумение за съставяне на правителство с ПП, ИТН и ДБ. Това съобщиха от „Позитано“ 20.

 

Инициативата на няколко членове на НС на БСП за свикване на присъствено заседание в събота, 04.12.2021 г., не събра нужния брой подписи от една трета (64) от членовете на НС.

В изявлението си за медиите вчера, 2 декември, лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че веднага след изготвянето на коалиционното споразумение между ПП, БСП, ИТН и ДБ ще свика пленума, който трябва да го обсъди и одобри. И едва след това ще се говори за конкретни министерски назначения.

„След като получим проект на коалиционно споразумение в началото на другата седмица свикваме присъствен Национален съвет, за да получи това споразумение одобрение“, каза Корнелия Нинова. И подчерта: „Да се подпише това споразумение и едва тогава да започнем да говорим за имена и постове.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here