Очаквано: ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията

0
170
Заместник-председателите Томислав Дончев и Даниел Митов също ще запазят постовете си

 

Очаквано и без изненади се провежда 7-то Национално съвещание на ГЕРБ.

С 943 гласа, 0 против и 0 въздържали се Бойко Борисов беше преизбран за председател на партията. Кандидатурата му бе издигната от Томислав Дончев и Даниел Митов, които от своя страна запазват заместник-председателските си постове.

„По време на война командирите не се сменят, затова предлагам за зам.-председатели Даниел Митов и Томислав Дончев“, каза Борисов.

Той предложи за членове на ИК кмета на Стара Загора Живко Тодоров, кмета на София – Йорданка Фандъкова, кмета на Бургас – Димитър Николов, бившия шеф на парламента – Цвета Караянчева, бившия кмет на Пловдив – Иван Тотев, бившия социален министър – Деница Сачева , бившия министър на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов, бившия министъп на културата – Вежди Рашидов, Тодор Тодоров, Тодор Кръстев, Илтер Садъков. Предложението беше гласувано анблок с пълно единодушие.

На събранието се очаква Борисов да даде насоки за поведението на ГЕРБ като опозиция, за консолидация и за подготовката на партията за предстоящите догодина местни избори.

ВИП гост на най-висшия форум на ГЕРБ е председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер. Видеообръщение към делегатите отправи генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here