Румен Овчаров: Правителството е некомпетентно. Без промяна в ръководството на БСП не можем да очакваме резултати

BIG5АКТУАЛНОРумен Овчаров: Правителството е некомпетентно. Без промяна в ръководството на БСП не...

 

„БСП може да излезе от това правителство. Може да развали тази коалиция. Има достатъчно основание, има достатъчно аргументи за това. Правителството според мен е слабо. Правителството е некомпетентно. Тука  изключвам нашите министри. Аз и друг път съм говорил за това, че те стоят по съвсем различен начин в този кабинет.“ – това е казал по време на заседанието на пленума на левицата в неделя Румен Овчаров.

 

По думите му правителството е подвластно на външни икономически интереси и което е по-тъжно, то е подвластно на външни политически интереси. Не се съобразява с експертни мнения, не се съобразява с коалиционното споразумение.

„Аз съм го казал преди една година – с това ръководство на партията ние кой знае какви оглушителни резултати няма да спечелим и трябва да направим необходимата промяна. Не я направихме и получихме резултата. И той не беше оглушителен успех.  Сега изживяваме надеждата,  че докато сме във властта ще спечелим електорална подкрепа.  Дай боже, но се съмнявам.“ – подчертал още Овчаров в своето изказване.

„Нямаме възможност да избягаме от трудните решения, това казвам на ръководство на партията и на другарката Нинова –  нямаме възможност!  Ще трябва да минем през тях и колкото по-навреме го направим, толкова по-добре за цялата партия и за нея лично.“ – допълнил той.

източник: che-bg.com

[td_block_social_counter]

Последни новини