Караджов: Сривът в коалицията дойде, защото се отнасяхте към ИТН като към трето качество хора

0
283
По въпроса за „възмутителните” обществени поръчки в МРРБ, както ги нарече премиерът, Караджов попита защо само за това ведомство важи изискването за най-ниска цена

 

„Не смятах да взимам думата, докато в един момент не чух отново да се говорят лъжи от министър-председателя. Г-н Петков, г-н Василев, изсипахте помия върху мен, без да съм я заслужил”. Това каза по време на дебатите по вота за недоверие министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов, цитиран от Нова телевизия.

По въпроса за „възмутителните” обществени поръчки в МРРБ, както ги нарече премиерът, Караджов попита защо само за това ведомство важи изискването за най-ниска цена.

„Нося папка с документи, с които ясно да ви отговоря. Направих си труда да извадя за министерствата обществените поръчки и с какви условия те са ги прокарали. Няма нито една структура, която да е заложила на най-ниска цена като единствен критерий. При повечето от тях цената има дори по-малка тежест от качествената оценка. Като ме гледате в очите ще излъжете ли пред народните представители, г-н Петков? Искам да попитам защо тази 100% най-ниска цена да важи само за МРРБ. Защо да не важи за всички министерства, за Агенция „Митници”, за НАП”, поясни той.

„Двойният стандарт сложи прът в колелата на коалицията. Отношението към ИТН като към трето качество хора, доведе до този срив. Неведнъж съм ви го казвал в директен разговор. Когато говорим за него бих искал да му чуете добре – много големи борци сте срещу корупцията, когато става дума за ИТН и МРРБ, но не е така, когато става дума за министерствата, управлявани от „Продължаваме Промяната“, категоричен бе Гроздан Караджов.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Премиерът взе думата след изказването на Караджов, а от залата се чуха скандирания „мафия“. От своя страна Петков заяви: „Когато попитах Слави Трифонов „защо 40%”, той каза „Ти нямаш проблем с г-н Караджов, имаш проблем с мен, защото г-н Караджов е просто един брокер”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here