Рамадан Аталай: Гласно можем да подкрепим ГЕРБ при първия мандат, но зависи от приоритетите, които ще се поставят на масата

0
159

 

Убедени сме, че можем да влезем във властта и да извадим страната от кризата. Време да се направи коалиционно правителство или такова на приоритетите, подчерта депутатът от ДПС

 

Никоя от политическите формации не може да каже в момента дали март месец отиваме на нови избори или след една, или две години. Все още се правят опити да се водят разговори въз основа на приоритети и стратегии. И гласно можем да подкрепим ГЕРБ при първия мандат, но зависи от приоритетите, които ще се поставят на масата, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Рамадан Аталай от ДПС.

Той подчерта, че опитите за съставяне на правителство с първия мандат трябва да продължат. Според Рамадан Аталай е време да се направи коалиционно правителство или такова на приоритетите.

Движението за права и свободи иска да влезе във властова конструкция, като е готово да подкрепи в това число и първия мандат на ГЕРБ, каза народният представител.

„Всяка политическа формация още от зародиша си се създава, за да влезе във властовата структура, да влезе във властта. Няма как ДПС да не иска да бъде във властта. Защото когато сме били във властта икономическият растеж е бил между 8 и 10%“, изтъкна депутатът.

По думите му все още се правят опити за градивен диалог с цел съставяне на правителство, което да изведе страната от редицата кризи. Следвало обаче да се седне на масата и да се говори за приоритети, а не да се гледа тяснопартийния интерес.

„Ако тръгнем да говорим по точки, ще има и много многоточия. Но когато седнем на една маса, ще се започне целеполагането. Когато седнат на масата политиците се казва – от къде да започнем, от икономическата криза например. Иначе всеки си наляга парцалите и разсъждава – ако вляза в управлението, какви негативни ще се струпат върху мен?“, влезе в анализ на политическия процес той.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Убедени сме, че можем да влезем във властта и да извадим страната от кризата. Имаме много добри експерти. Мисля, че хората се убедиха в това“, изтъкна още Аталай.

Граничи с мазохизъм това четвърти път да не може да се създаде работеща властова конструкция, а напротив – следва да има ясна стратегия, смята още представителят на ДПС.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here