Нанков за програмата на ПП-ДБ: Бутафория! С претенции. Положението е: „Гасете лампите, има как!“

0
150

 

Цялата програма е едно голямо преписване и няма изчитане – страница след страница повтарят едно и също, коментира във Фейсбук бившият регионален министър на ГЕРБ

 

Ох, какво да ви кажа, скъпи приятели, за „амбициозната“ програма на ПП!? Бутафория! С претенции… Ето само няколко примера, защото цялата програма е едно голямо преписване и няма изчитане – страница след страница повтарят едно и също:

  1. Сключили били споразумение с Румъния за проектиране на пет моста над река Дунав. Абе, аланкоолу, между двете държави има подписан меморандум още през 2014 г. – за 2 локации на бъдещ трети мост. Втори меморандум през 2019 г. – за пет локации на бъдещ трети мост. Тези пет моста ПП само ги премятат от избори на избори, а работа – нула! А и истината им убягва.
  2. Стартирали били проекта за тунел под Шипка, моля ви се! Абе, аланкоолу, процедурата започна 2019 година и премина през дълга съдебна битка. Преди това изградихме цялото околовръстно на Габрово и подхода към тунела. Осигурихме и финансирането за него. И докъде стигна тунелът при вас – до под кривата круша!
  3. Щели да довършват автомагистрала „Хемус“! Ами те я спряха – лично Асен Василев каза, че #Хемус не е спешна и изпразни сметката, в която бяхме заделили милиард за довършваното ѝ. Помните, нали!? Още не е отговорил за какво бяха изхарчени парите. А сега, с това стягане на коланите, което се задава заради „далновидното“ им управление, откъде ще намерят пари за довършване на неимоверно поскъпналия аутобан!? Много лъжат, да го знаете!
  4. Щели да довършат и „#Видин-#Ботевград“, и автомагистралата #Русе-#Велико Търново, че и автомагистрала „Черно море“. Да, ще ги довършат. Съвсем. Нищо няма да остане от тях!
  5. Тази точка ми е любимата – щели да въвеждат немските стандарти за пътно строителство! Абе, аланкоолу, въведохме ги още през 2018 г. С мой подпис. С промяна в наредбата за проектиране на пътища. След повече от година усърдна експертна работа. И, ако позволите, една забележка за граматиката – сигурно в Харвард не правят разлика, но на български се казва германски стандарти. Немски е езикът. Държавата е Германия.
  6. Обещават строителство на безопасни пътища с дълъг срок на гаранция за поддръжка. Абе, аланкоолу, гаранционните срокове ние ги удължихме вече преди почти 4 години – през 2019 г. И да ви светна нещо – не могат да бъдат по-дълги от експлоатационните срокове. Абе, бутафория ви казвам!
  7. Изобщо няма да коментирам общите приказки за типова документация за търгове в пътното строителство и текущ ремонт – да им пожелаем успех и за следващите избори може и драфт да напишат високоплатените им корифеи по Закона за обществените поръчки!
  8. На всяка страница в програмата си въртят някакви 50 милиарда лева, които щели поравно да се разпределят между Северна и Южна #България. Вярвате ли им – оперативните програми са зациклили; изпълнението, респективно плащанията по ПВУ са доникъде; какви 50 милиарда?! И инвестиции за пет лева няма да могат да завършат успешно!
  9. Обещават устойчиво развитие на ВиК сектора – пак общи приказки. Ако не знаят, заради некадърното им управление ВиК проекти за стотици милиони са под риск и, ако не се вземат спешни мерки, всичко ще потъне като в бездънен кладенец! А градовете още дълго ще стоят разкопани и без завършени обекти.
  10. Щели да намерят най-доброто решение за участъка на #Струма през Кресненското дефиле – тук татко Петко явно не се е намесил с гениалната си експертиза. Мислите ли, че хората са забравили как вашият екоминистър опита да сложи прът в проекта!? Бутафория и това е!
  11. Поне стана ясно защо са били „проверките“, с които регионалният министър Шишков се намеси в предизборната кампания – бутафорните му тези за „тънък“ асфалт са влезли в програмата на любимците му от ПП-ДБ.

С две думи, положението е: „Гасете лампите, има как!“

https://www.facebook.com/Nankov.official/posts/228296869713410

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here