Швейцария дава до 4000 долара на украинец, само за да се върне в родината си

2
47

 

Парите на Европа за издръжка на Украйна видимо привършват

 

Няма налично описание.Швейцарските власти ще платят на украинските бежанци около 4000 долара, за да се върнат у дома. Колкото по-скоро се върнат, толкова повече ще получат. Това съобщава Sputnik Near Abroad, позовавайки се на местното издание Swissinfo.

Правителството на Швейцарската конфедерация е решило, че този вариант е по-евтин, отколкото да продължи да плаща месечни помощи на украинците.

През септември беше съобщено, че през първата половина на тази година в Швейцария украинците са станали лидери по броя на задържаните каналджии, които прекарват мигранти в Германия, казва пред Bild говорителят на полицията в Саксония Марсел Преч.

Той уточни, че през първата половина на годината украинските граждани са изместили сирийците, които са били водещи по брой задържани за контрабанда през 2021 и 2022 г.

Припомняме, че на 11 септември украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че ако Западът реши да спре помощта за Украйна, това ще предизвика непредвидима реакция от страна на милиони украински бежанци в Европа.

BIG5

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here