Генералният консул на България в Солун се срещна с местните и митническите власти в Серес

0
37

 

Обсъдено е сътрудничеството между Област Серес и съседните области в България в сферите на туризма, предприемачеството и инфраструктурата

 

Тази сутрин генералният консул на България Антон Марков посети Серес, където проведе срещи със зам.-областния управител на префектура Централна Македония Панайотис Спиропулос, кмета на града Варвара Митлянга, директора на областната дирекция на полицията бриг. ген. Евангелос Тсиотас, както и с директора на Митница Серес – Атанасиос Капетанос, съобщават от Генералното консулство на България в Солун.

В рамките на срещата със заместник-областния управител Спиропулос беше обсъдено сътрудничеството между Област Серес и съседните области в България в сферите на туризма, предприемачеството и инфраструктурата. Обща бе високата оценка за нивото на двустранното сътрудничеството и общия стремеж на двете страни за неговото разширяване в приоритетни сфери.

По време на срещата с кмета на града беше изразена взаимна готовност за задълбочаване на сътрудничеството между общината и ГК в сферите на културния обмен, туризма и икономиката. Обсъдена бе възможността за подкрепа от страна на Община Серес за изучаването на български език от деца в града.

При проведената среща с представителя на полицията обща бе високата оценка за двустранното полицейско оперативно сътрудничество.

С ръководителя на Митница Серес бяха обсъдени въпроси от общ интерес, в т.ч. и начините за по-добро информиране на българските туристи за изискванията на гръцката държава по отношение на вноса на определени стоки.

Посещението на генералния консул на България в Солун Антон Марков е отразено и в местните медии.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here