Ваксина срещу коронавируса може и да има, но ваксина срещу лъжата няма открита!

0
230
Любомир Кольовски: Мисля, че положението е достатъчно сериозно и личния усет и допир на всеки от нас е реален. Така, че госпожи и господа политици, ЗАМЪЛЧЕТЕ. Оставете лекарите да говорят

 

Горещи дискусии се развихриха покрай изявленията на премиера и президента дали и кога двамата държавни мъже имат намерение да се ваксинират срещу Covid-19. Борисов заяви, че ще е сред първите, които ще се подложат на тази манипулация в отговор на заявеното от Радев, че ще се ваксинира тогава, когато всички желаещи, определени като рискови се ваксинират, за да не ощети някой от тях.

Аз не вярвам на премиера, защото от самото начало на пандемията и той, и министрите му изрекоха купища лъжи, изпаднаха в трагикомични състояния с противоречивите си и взаимно изключващи се „мерки“ През тези месеци Борисов се изживяваше като някакъв митичен знахар, който разпорежда на НОЩ какво и как да се прави, без да има компетентност за това. Той възложи водещите функции на професори и лекари, които не са специалисти – вирусолози и инфекционисти, а имат съвсем друга и неподходяща квалификация, негодна за борбата с пандемията, само по един критерий – да са му верни. Не вярвам на премиера и декларациите му, че е готов да бъде пионер във ваксинирането, защото Борисов не е спрял да лъже, откакто е в политиката и аз не съм сигурен, че ако се ваксинира, ваксината му ще бъде такава, каквато е и за останалите хора. Дори се съмнявам дали изобщо ще се ваксинира или ще получи някаква доза витамини. Нищо от всичко, което се изговори от премиера и щабовете му не е сигурно, нищо не е гарантирано по някакъв начин, че отговаря на истината. Посланията на премиера и чиновниците му бяха разнопосочни, противоречиви и взаимно изключващи се. А Бойко се изживяваше през цялото време като главен лекар на държавата. Но не само това ми пречи да имам доверие на премиера. Защото и до ден днешен остава необяснимо как така дискотеките ще бъдат отворени, а детските ясли, детските градини и училищата ще бъдат затворени. Необяснимо е как така моловете ще затворят, а големите търговски вериги няма да затварят. Не може да се оставят в полуработен режим администрации и учреждения, които  работели хоум офис /как ли работят държавните чиновници в къщи с огромната държавна документация?…/, а други да се затварят изобщо. Всичко това внушава, че пандемията е някакъв режисиран процес, който изцяло обслужва политически и управленски интереси. Бойко и министрите му не може да не знаят, че работата от в къщи е невинаги възможна и винаги е неефективна. Едни чиновници си почиват у дома, а други работят в канцелариите, за да си сменят местата с останалите следващата седмица., но и едните, и другите чиновници получават заплати.  Да не говорим за бонусите, 13-а им заплата и пр. екстри и привилегии

Всичко това ме кара да мисля, че премиерът отново лъже и готовността му да е сред първите ваксинирани, уж за да даде личен пример, е лъжовна и фалшива имитация на загрижеността му към нещастните български граждани.  Мерките на правителството създадоха усещането, че нищо не е онова, което се казва. Т. е. недоверието към управляващите динамично се увеличи. Обществото успешно беше разделено на две – работещите чиновници с гарантираните им заплати, и останалите хора, които изнемогват, ударени от недомислените и малоумни „мерки“ на властта. Дори и да се ваксинира Борисов, дори и това да стане пред 300 свидетели и телевизионни камери, това не означава, че ваксината ще бъде истинска. През всичките години на участие в политиката и управлението Борисов десетки пъти ни е показвал не само чекмеджетата с пачките по 500 евро, не само пистолета си и кюлчетата със злато. Помним и други афери с негово участие – разни гейтове със суджуци, „Ало, Ваньо“, Мишо Бирата и т. н..

Има и друго. Ако тая прословута ваксина е ефективна, не е ли редно най-наред да се ваксинират медиците, полицаите, учителите и всички останали, които всеки ден са навън и са подложени на риск от заразяване. Ако първата партида от ваксини е 100 хил. броя, а потребността е за 200 хил. души, откъде накъде ще се хаби една цяла ваксина за премиера, вместо тя да бъде употребена по предназначение и за някой по-полезен от Бойко човек?

Ето защо премиерът би трябвало да внимава с приказките си и да овладее първичния си патос и фалшивата си готовност за някаква измислена саможертвеност.

Колкото до президента, приемем неговата теза, макар и нуждаеща се от уточнение, защото интерпретациите на бойковистити надминаха себе си. Така, че и това изявление като че не беше на място.

Мисля, че положението е достатъчно сериозно и личния усет и допир на всеки от нас е реален.

Така, че госпожи и господа политици, ЗАМЪЛЧЕТЕ.

Оставете лекарите да говорят. Оставете онези, които настина виждат медицински проблема да говорят. Вероятността да повярваме на експертите, на истинските специалисти, които не обслужват политици е много по-голяма.

Любо Кольовски

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1234477843591207&id=100010870096858

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here