Стоян Мирчев: Чрез гражданските квоти отворихме широко ветрилото на партията

0
346

Проблеми има, около тези проблеми има въпроси, а ГЕРБ не успява да отговори адекватно.

 

„Ние сме единствената демократична партия и като такава след редене на листи винаги има и доволни, и недоволни. Има леко напрежение, но ние сме партия, в която сме показали през годините, че наредим ли нашата листа, изложим ли нашата платформа, сме готови за избори и вървим напред“, категорично заяви Стоян Мирчев, народен представител от Парламентарната група на “БСП за България“, в ефира на БТВ.

В предаването “Тази сутрин“ депутатът от левицата обясни процедурата, по която се редят листите с кандидатите за депутати от БСП за предстоящите избори на 4 април: „Уставът в партията много ясно е записал, че водачите ще се предлагат от Изпълнителното бюро към Националния съвет, който трябва да ги одобри“.

Като водач на листата в Перник Стоян Мирчев опроверга слуховете, че в града има напрежение: „В нашата партия критики винаги има по една или друга линия. Ние имахме критични бележки по две конкретни политики на Станислав Владимиров, но отново се насажда грешно впечатление, че директно го атакуват.“

По думите на социалиста гражданските квоти показват, че БСП отваря широко ветрилото на партията – има футболисти, юристи, професори, доктори.

„Обединението за спасяването на държавата е на много по-високо равнище. Всички различия, дори и футболните, могат да бъдат разрешени с една единствена цел – да спрем срутището ГЕРБ, защото то унищожава страната ни.“ Това коментира Мирчев по повод футболните имена на Емил Велев и Христо Марашлиев, които намериха място в листите на левицата. „Знаем отношенията между ЦСКА и Левски, но тези двама кандидати са намерили силата да бъдат в една листа и да се борят за страната ни.“

Стоян Мирчев отправи критики към парламента, където по думите му от 30 години се говори за сметки, а е време да започне да се говори за политики.

На въпроса справят ли се управляващите с ковид кризата Стоян Мирчев отговори: „Българският народ със собствени сили успява да се справи, защото политическите решения, които вземат управляващите, не са свързани със степента на заболеваемост – отваряме, когато се вдига заболеваемостта, затваряме, когато тя намалява. В Икономическа комисия на парламента сме обсъждали, че част от мерките закъсняха с месеци.“ Той даде за пример подкрепата за средните предприятия до 250 хиляди, която закъсня с една година.

С ваксинацията социалистът отбеляза, че проблемът е същия: „Не можаха да направят информационна кампания, не можаха да убедят част от обществото, че тези ваксини са полезни – 48% от българите не искат да се ваксинират. Не може да поръчаме едно огромно количество само от една ваксина и в един момент да се окаже, че няма достатъчно дози“, заяви народният представител от БСП, според когото това е пореден пример, в който обществото се опитва да се справи с проблемите, които управляващите на думи решават, а на практика задълбочават.

„Проблеми има, около тези проблеми има въпроси, а ГЕРБ не успява да отговори адекватно. В същото време виждаме хаос в системите, които се опитват да оправят“, завърши Стоян Мирчев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here