Личните лекари: Проблемът с ваксините е сериозен, искаме преразпределение

0
366

Сдружението на общопрактикуващите лекари настоява за ново разпределение на количествата ваксини между личните лекари и имунизационните пунктове, предаде БНТ.

 

Те подготвят писмо с препоръки до Министерството на здравеопазването.

Д-р Захаринка Вълканова в общопрактикуващ лекар в пловдивското село Крумово. Днес за първи път ще получи дози от ваксината – 10 на брой, а при нея са се записали 250 души.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„За съжаление проблемът с ваксинациите се оказа все по-сериозен, защото ние сме общо 4 300 джипита и за момента много малка част от нас са получили какъвто и да е брой ваксини. 75% сме джипита и 25% са имунизационните центрове. Оказва се, че ваксините предимно се раздават на ваксинационните центрове, което няма лошо, но ние направихме едни списъци и редно беше първо да ваксинираме рисковите групи, т.е. четвърта група, а имунизационните центрове посещават главно младите хора, които не са в такъв висок риск. Списъците, които направихме, станаха почти безсмислени, защото аз днес като получа един флакон, кой по-напред да ваксинирам, как да подбера тези 10 човека“, каза д-р Вълканова пред националната телевизия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here