БСП от Бузлуджа: Единството е най-важният сигнал, който трябва да изпратим от тук днес

0
300
Станислав Стоенчев: Основната ни задача е да привлечем към себе си бъдещето- младите хора

 

„Единството е ключово днес за нас. Това е най-важният сигнал, който трябва да изпратим оттук. Трябва да покажем, че БСП е единна и целеустремена, че вече сме си научили урока, знаем си задачата и сме готови. Основната ни задача е да привлечем към себе си бъдещето, младите хора.“ Това заяви по време на събора на Бузлуджа Станислав Стоенчев, учител от Сопот и член на ИБ на БСП.

По думите му левицата ще създаде условия, които да гарантират успешната реализация на младото поколение след завършване на висшето им образование.

Увеличаване на държавното финансиране за образование и наука на поне 5% от БВП, подобрение на материалните условия във всички училища и детски градини, безплатни детски ясли, еднократна помощ при раждане на първо дете, увеличаване на размера на майчинството през втората година и безплатни учебници за всички деца – това са само част от приоритетите на БСП, които посочи социалистът.

Александър Кобаков: Нашата кауза не е просто промяна, тя е по-добра България

„Днес съм застанал тук, заедно с всички, които сте на Бузлуджа, за да кажа, че искам промяна. Да кажа, че искам достойни заплати за моите учители, защото Българската социалистическа партия и всички наши коалиционни партньори искаме точно това. Днес искам да поздравя всички български лекари и най-вече онези, които се престрашиха да се борят за живота на всеки един българин в пандемията. Благодаря ви, че бяхте на първа, втора, на всички линии“, заяви по време на събора Александър Кобаков, акушер-гинеколог в болница “Света София“.

Той допълни, че по-високи доходи заслужават полицаите, които пазят мира, както и военнослужещите, които тепърва постъпват в армията.

Александър Кобаков припомни защо днес всички тези хора са се събрали на Бузлуджа: „Ние искаме промяна в здравеопазването и то преди всичко в здравеопазването на нашите деца. България – страна част от ЕС е единствената, която няма национална модерна обединена болница, която да посрещне нуждите на всяко едно дете, която да обучава младите кадри. Това трябва да се изгради в нашата страна, защото ние и децата ни го заслужаваме – модерно, прозрачно и без корупция.

„Нашата кауза не е просто промяна, тя е по-добра България“, каза още Александър Кобаков

Аня Динева: БСП е гарант за достоен живот на възрастните хора 

„Изправям се пред вас като пенсионер вече 7 години, за да заявя от името на всички хора в третата възраст, че ние вярваме, че дойде времето за достойния ни живот. Вярваме, че БСП е гарант за това. Няма как да приемем огромните разлики в пенсиите ни за достойно положен труд през годините. БСП ще преизчисли всички пенсии спрямо средния осигурителен доход от 2018 г. Това засяга 1 милион и 300 хиляди души от нас. Това е грижа за нас“, заяви Аня Динева, музикален педагог, част от ръководството на Обединението на жените-социалисти в Ямбол.

По думите й една трета от парите на пенсионерите отиват за лекарства. „Имате ли избор? Да! Изборът е БСП! Тя ще намали ДДС върху лекарствата от 20% на 9%. Защото това е грижата за мен, за теб, за всички нас“, каза още тя.

„Кой през годините помисли за политика към възрастните хора? Никой! Изредиха се три правителства на Борисов и ГЕРБ. И какво се случи? Хвърляха ни примамки от време на време, с които ни унижаваха като хора“, припомни Аня Динева като допълни, че БСП от години изработва Закон за възрастните хора.

„Социален щит са възрастните хора – добра транспортна свързаност, полицейски участъци в селата, нови правила в администрацията. Нашият водач от Ямбол се ангажира с една от първите законодателни инициативи за мобилни аптеки по селата. Само БСП чувства нашите болки и проблеми и търси техните решения. Нека с номер 4 да защитим сигурната промяна за нас и за нашите деца и внуци“, призова Аня Динева.

Владимир Георгиев към българските граждани: Важна ни е вашата енергия, за да можем да си върнем България

„Като кмет на БСП съм изключително горд, че съм наследник и последовател на тези, които малко след създаването на БСП, през 1910 г., спечелиха изборите в Самоков и обявиха първата Самоковска комуна. След това се направиха много комуни в много градове и общини. Защо тогава нашите предци победиха? Защото живяха под терор, под гнет, в страх. Така, както ние се чувстваме през тези 10 години управление на ГЕРБ“, заяви от сцената Владимир Георгиев, кмет на Самоков.

Той призова на 11 юли всички да излязат и да гласуват: „Защото идеите на БСП са за безплатно образование и здравеопазване. За това нашите родители да се чувстват по-достойно. За това и кметовете от малките населени да могат да се избират от хората. Да има децентрализация, за да може местните общности да се чувстват по-свободни. Да общуват и да градят заедно своето бъдеще. Призовавам ви, говорите помежду си, направете тази изключително важна стъпка. Важна ни е вашата енергия, за да можем да си върнем България“, възторжено заяви кметът на Самоков.

Свързани публикации:

Корнелия Нинова на Бузлуджа: Нас ни има 130 години. Промяната започна от нас и наш дълг е да я довършим – нека не позволяваме на малки едномандатни проекти да се катерят на раменете на БСП

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here