Борисов: Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът

0
411
Мрачното минало и писъците от концлагерите трябва да ни направят непоколебими, че антисемитизмът, расизмът и нетолерантността нямат място в нашия свят, пише премиерът

 

„Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът. Припомня ни, че е имало времена, в които най-жестоко са избивани невинни хора, а човешките права – безцеремонно потъпквани“. Това написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов по повод днешния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2999931703568213

 

„Да скърбим за милионите погубени човешки животи по време на Холокоста не стига. Мрачното минало и писъците от концлагерите трябва да ни направят непоколебими, че антисемитизмът, расизмът и нетолерантността нямат място в нашия свят. От нас зависи. От нашите действия всеки ден! Гордеем се с куража на всички знайни и незнайни български граждани, духовници, политици и общественици, спасили над 48 000 свои сънародници-евреи от лагерите на смъртта. Поклон пред паметта на депортираните над 11 000 евреи от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, както и на всички загинали евреи по време на Втората световна война“, пише още премиерът.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here