Доц. Мангъров: Третата вълна ще бъде точно по изборите, планирана е за тогава

0
323
„Трябва да се отворят заведенията, трябва да се отворят стадионите. Децата да тръгнат нормално на училище, студентите – на лекции. Животът трябва да се върне към нормалния си ритъм. И ако се появи трета вълна, ние ще я посрещнем“

 

Третата вълна ще бъде точно по време на изборите, тя е планирана за тогава. Ако следите статистиката, което аз правя всеки ден, ще видите, че процентът на новооткритите заразени остава един и същ. Процентът на тези, които са в интензивните сектори, намалява. Днес например (б.а. вчера) са 3-4 души по-малко. Броят на хоспитализираните също е по-малък, отколкото в предните дни. Клиниката, на която съм шеф, е с 90 легла, имаме между 18 и 23 болни, в зависимост колко са изписани за деня. От тях истински болни са не повече от 3-4 души, които имат нужда да им се дава кислород. Това заяви доц. Мангъров пред „Трафикнюз“.

Дори и да се появи трета вълна, ние сме в състояние да я посрещнем. Няма нищо страшно, нищо обезпокоително. Не разбирам защо са тези мрачни прокоби, които се леят всяка сутрин от екраните на телевизорите – как ще дойде трета вълна, как пак ще се препълнят болниците. Това си е чиста проба всяване на страх. Има и съвсем конкретни мнения, като това на Ангел Кунчев, че третата вълна ще бъде точно по време на изборите. Да, сигурно ние точно тогава сме си я поръчали, каза специалистът.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Трябва да се отворят заведенията, трябва да се отворят стадионите. Децата да тръгнат нормално на училище, студентите – на лекции. Животът трябва да се върне към нормалния си ритъм. И ако се появи трета вълна, ние ще я посрещнем. На нас това ни е работата. Ако някой го е страх, да си даде оставката, и тези, които останем, ще се справим, категоричен бе Мангъров.

На въпрос дали е възможно коронавирусът да стане сезонен, както грипът например, той отговори: Поначало коронавирусите отговарят за около 10-15% от това, което наричаме настинки, от острите вирусни инфекции. Ако те можеха да станат такива, каквито са грипните вируси, досега щяха да са станали. Малко вероятно е според мен. Просто това е нов вирус, който по стечение на обстоятелствата е прескочил от животните върху хората. Той ще мине през цялото население на Земното кълбо и най-вероятно няма да има продължение. Тези неща са се случвали многократно в историята на човечеството. Това, което виждаме засега, е, че новите мутанти не са по-смъртоносни. Те не предизвикват по-тежко заболяване, но се разпространяват много по-бързо. Което би следвало да означава, че съвсем скоро ще довършат работата на стария, докато ние се мотаем с ваксините. А и, доколкото виждам, няма опашки от желаещи да се ваксинират, просто защото хората виждат, че това не е толкова тежко заболяване, колко се опитват да ни го представят.

И другото е, че тези, които са прекарали стария вариант, те не се разболяват от новия. Защото и старият, и новият вариант имат един и същ антигенен строеж, за което говори това, че ваксините действат и на стария, и на новия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here