Заболелите от Covid-19 и заетостта на болниците плавно се покачват

0
395

 

Наблюдава се тенденция за плавно покачване на заболелите и заетостта в лечебните заведения, стана ясно на седмичния брифинг на здравното министерство за разпространението на коронавируса, предаде БНР.

 

Ще бъде прилаган локален подход на мерките на местата с по-голяма заболеваемост, за да се ограничи заразата, съобщиха здравните власти.

Причината за увеличаващата се заболеваемост в страната е циркулацията на британския вариант на коронавируса, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. След него вероятно ще започнат да циркулират и южноафриканският, и бразилският вариант, но те все още не са засечени у нас, като вече има съобщение и за нигерийски вариант на Covid-19.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По отношение на данните, в момента заболелите в страната са 285 на 100 000 души население, което ни нарежда на 18-то място в Европейския съюз и европейското икономическо пространство по заболеваемост.

Ще бъдат прилагани локални мерки в различните области в страната за ограничаване на заболелите, тъй като разликата е много голяма, стана ясно на брифинга. Заболелите в Кюстендил са 487 на 100 000 души население, докато в Търговище те са 26.

Затова здравните власти препоръчаха локален подход при мерките, включително спиране на плановите операции в областите Кюстендил, Враца и Плевен, както това днес направиха и в Бургас.

По отношение на ваксинацията и зелените коридори Александровска болница, Военномедицинска академия, „Света Анна“ и „Пирогов“ продължават ваксинацията на членове на секционни избирателни комисии, а над 400 000 дози ваксини от различните производители се очаква да пристигнат у нас до края на месец март.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here