Прокуратурата: Твърденията, че Борисов е призован на разпит по „стари сигнали“, не отговарят на истината

2
171

 

ГЕРБ бранят лидера си пред прокуратурата, провалиха кворума в парламента

 

Във връзка със запитвания относно основанията за призоваване на бившия министър-председател Бойко Борисов на разпит, от прокуратурата заявяват, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Това заявиха от държавното обвинение в позиция, разпространена до медиите.

Същият е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Бойко Борисов – председател на политическа партия ГЕРБ, М.Н. – бивш министър и др. лица.

Борисов  е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като „Барселонагейт“, уточниха от прокуратурата.

Всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина, гласи още позицията на държавното обвинение.




В същото време депутатите от ГЕРБ провалиха кворума, тъй като вместо в Народното събрание, бяха наредени пред Върховната касационна прокуратура, за да „пазят страх“ на лидера си.

Борисов пристигна с автомобил, но не спря пред събралите се репортери и влезе директно в сградата на прокуратурата.

Пристигнаха и депутатите от ПП ГЕРБ, както и привърженици на Борисов, които се бяха събрали час по-рано пред сградата, намираща се на столичната улица “Черковна”.

Очаква се след края на разпита Борисов или от адвоката му да обяснят какво са искали да научат прокурорите и как е преминал разпитът.




По същото време а Борисов има призовка и за друг разпит, който трябва да се проведе в Съдебната палата. На втория разпит лидерът на ГЕРБ ще иде след приключване на разпитите по “Барселонагейт”.

Пред журналистите говори и Вежди Рашидов от парламентарната група на партията.

„В тази държава всичко може да се очаква! Пак казвам, няма такава държава – да се провиждат факти единствено, за да се унижават лидери, премиери. Ако има човек грехове, има закони, има начини. Не е този начин и за това сме тук! Начинът е с доказателства – доказваш и всичко върви, както законът повелява. Самият Борисов го е казал! Тук сме именно защото това са показни акции. Няма такъв Европейски пиар – евтин, с евтин шум с унжение на един лидер, който толкова години е добър лидер и един от най-добрите играчи в политиката. Това е положението. Ще бъдем тук, докато унижението към нашия лидер не спре. Това не е нищо друго. Това идва от ниската култура, като цяло, на всички. Борисов заслужава похвали за това, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много. Той каза едва крилата фраза: „Всичкото е направено и може да го покажа“. Има ли един, който да може покаже нещо? Няма!“.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here